Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το μοναδικό αυθεντικό όχι, η ψήφος στο ΚΚΕ

Με επιτυχία έγινε χτες το βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Αποψη της συγκέντρωσης στον Πειραιά
Αποψη της συγκέντρωσης στον Πειραιά
Μαχητική και ενθουσιώδης ήταν η απάντηση που έδωσε, χτες, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, ο Πειραιάς στους ενόχους για την κατάσταση που βιώνει ο λαός.

Στη γεμάτη πλατεία Κοραή, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Θ. Παφίλης, αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες, τονίζοντας ότι υπάρχουν ένοχοι γι' αυτό. «Μην το ξεχνάτε και μην παρασύρεστε από τους ψευτοκαβγάδες, τα εκβιαστικά διλήμματα, τις ψεύτικες υποσχέσεις. Οι ένοχοι έχουν όνομα και ταυτότητα. Είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Είναι η ΕΕ που συντρίβει το λαό μας και τους άλλους λαούς για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του κεφαλαίου. Μην τους συγχωρήσεις, μην τους δίνεις άλλα περιθώρια να σε εξαπατούν. Τιμωρήστε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν. Τιμωρήστε με την ψήφο σας στο ΚΚΕ τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που στήριξαν την ΕΕ, που έταξαν τον ευρωπαϊκό παράδεισο και τώρα ζούμε την κόλαση».

«Μπορούμε, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας, με ισχυρό ΚΚΕ, με δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση" να σηκώσει κεφάλι ο λαός, να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα, να σταματήσει ο λαός να είναι με την πλάτη στον τοίχο, να περάσουμε στην αντεπίθεση και τη διεκδίκηση και όχι να παλεύουμε για το πόσα λιγότερα θα χάσουμε.

Ο Θ. Παφίλης
Ο Θ. Παφίλης
Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια στο λαό, όπως άλλωστε το κάναμε πάντα. Του λέμε, μη σκέφτεσαι μόνο ποιοι θα φύγουν, σκέψου και τι θα μείνει. Σκέψου τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, που δεν κατεβαίνει αυτοπροσώπως στις εκλογές, αλλά μέσα από πολλά πρόσωπα και πολλά κόμματα. Του λέμε ότι είτε βγει πρώτη η ΝΔ είτε βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας. Θα είναι εδώ οι απαιτήσεις των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Θα είναι εδώ ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και της ανάκαμψης του κεφαλαίου, γιατί αυτόν το στόχο υπηρετούν και οι δύο. Ανεξάρτητα αν ο ένας τη βαφτίζει ανάκαμψη και ο άλλος τη βαφτίζει παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ανάκαμψη όμως και για το κεφάλαιο και για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει. Το βράδυ των εκλογών η κυβέρνηση δε θα πρέπει να έχει πάρει έγκριση για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πρέπει να έχει πάρει ανοχή για να συνεχίσει να κοροϊδεύει το λαό ότι μπορεί μια δική του κυβέρνηση να κάνει την ΕΕ φιλολαϊκή και ένα σάπιο σύστημα εξανθρωπισμένο. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ, των υποψηφίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Η ψήφος στο ΚΚΕ χτυπάει την αντιλαϊκή πολιτική στο κέντρο, στον πυρήνα της. Είναι το μοναδικό πραγματικό και αυθεντικό ΟΧΙ στην κυβερνητική πολιτική».

Η Ελπ. Παντελάκη
Η Ελπ. Παντελάκη
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Ντουνιαδάκης, που μίλησε στη συγκέντρωση, αναφέρθηκε στα σχέδια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ για καταστολή και στο εσωτερικό των χωρών - μελών της. Οπως υπογράμμισε, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις θέλουν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σαν δυνάμεις επιβολής της πολιτικής τους που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγιστάνων του πλούτου. Εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η περίπτωση της Ουκρανίας «μας λέει ότι το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου ανάμεσα σε συμμαχίες καπιταλιστικών κρατών γίνεται σήμερα ανησυχητικά ορατό». Κατέληξε σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ έχει επαληθευθεί σε σχέση με την ΕΕ και «αξίζει να τιμηθεί με την ψήφο του λαού στις ερχόμενες εκλογές».

Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, Ελπ. Παντελάκη, κατέδειξε την ομοφωνία των άλλων υποψηφίων για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. «Είναι απάτη η αντιπαράθεση για τη μορφή της ιδιωτικοποίησης. Πρόκειται για στοίχιση πίσω από συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων του κεφαλαίου», σημείωσε. Κατέθεσε τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ για λιμάνια 100% δημόσια στην υπηρεσία του λαού, της άμυνας της χώρας, της ασφάλειας και των μεταφορών. Κάλεσε, τέλος, το λαό να ψηφίσει με βάση τα δικά του συμφέροντα. Να ψηφίσει κόντρα σε αυτούς που του λεηλατούν τη ζωή. «Ο εργαζόμενος δεν μπορεί να ψηφίζει το δυνάστη και εκμεταλλευτή του», είπε.


Ο Γ. Ντουνιαδάκης
Ο Γ. Ντουνιαδάκης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την κυβερνητική εναλλαγή(9/1/2015)
Δυνατό ΚΚΕ κόντρα στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις(8/1/2015)
Διαπραγματεύονται για το κεφάλαιο όχι για το λαό(24/9/2014)
Να «κοκκινίσουν» και οι τρεις κάλπες(15/5/2014)
Να χρεοκοπήσει το εμπόριο ελπίδας κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας(26/4/2014)
Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρός ο ίδιος ο λαός(3/4/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org