Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Να χρεοκοπήσει το εμπόριο ελπίδας κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας

Δήλωση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

«Ο εμπαιγμός που επιχειρεί η κυβέρνηση με τα ψίχουλα του ματωμένου πλεονάσματος δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι της εξαθλίωσης, που με την πολιτική της έχει καταδικάσει χιλιάδες ανέργους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες. Η κοροϊδία επιβάλλεται να πάρει την απάντησή της από το λαό, το εμπόριο ελπίδας κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας να χρεοκοπήσει», τονίζει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο Γ. Μαρίνος υπογραμμίζει:

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων για την επερχόμενη ανάκαμψη δεν πρόκειται να ανακουφίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά από τα αντιλαϊκά βάρη που τους έχει φορτώσει η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

Η ανάκαμψη για το λαϊκό εισόδημα, η επαναφορά των δικαιωμάτων που τσακίστηκαν για να βγει το σύστημα από την κρίση του, είναι ασυμβίβαστη με την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας, που χωρίς εξαιρέσεις τα κόμματα του ευρωμονόδρομου προβάλλουν ως αντίδοτο διά πάσαν νόσον. Οι αερολογίες και τα πυροτεχνήματα των υποψηφίων και των συνδυασμών τους στην περιφέρεια, με όποιο όνομα και αν παρουσιάζονται, κινούνται στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης του κεφαλαίου για να κάνει μπίζνες πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ο λαός της Στερεάς μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και να ξεχωρίσει τους φίλους από τους αντιπάλους του. Να κρίνει αυστηρά και να καταδικάσει όσους του λένε μεγάλα λόγια, αλλά στην πράξη υπηρετούν ξένα για αυτόν συμφέροντα. Να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που σταθερά και αταλάντευτα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μισόλογα στάθηκαν στο πλευρό του.

Η ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών δεν είναι έργο κανενός επίδοξου σωτήρα. Καμιά αναμονή. Αρκετά μάτωσε ο λαός για την κρίση, την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και τη συμμετοχή στην ΕΕ. Με δυνατή λαϊκή συμμαχία και δυνατό ΚΚΕ παντού να δυναμώσει ο αγώνας για:

-- το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά,

-- τη λήψη μέτρων προστασίας και ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους εδώ και τώρα,

-- να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση,

-- την απαγόρευση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών,

-- την κατάργηση όλων των χαρατσιών και των φόρων που πνίγουν το λαό,

-- αποκλειστικά δωρεάν Υγεία και φάρμακα για το λαό,

-- την κατάργηση των διοδίων και φθηνές συγκοινωνίες.

Για να μπει οριστικό τέλος στη φτώχεια και την ανεργία, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σπάζοντας τα δεσμά της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ».

Στη Λαμία

Σήμερα Σάββατο, ο Γ. Μαρίνος στις 10.30 π.μ. θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης της Λαμίας, μαζί με τον Κ. Μπασδέκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, και τον Τ. Χρονά, υποψήφιο δήμαρχο Λαμίας. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας, στην αίθουσα του Δήμου Λαμιέων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org