Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Απρίλη 2014 - αριθ. φύλλου: 11828

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα η εκδήλωση για τους ανέργους

Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η πείρα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι κριτήριο για την ενίσχυση του ΚΚΕ

Συζήτηση με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ Ρίζο Μαρούδα και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλη Μπούτα


ΣΕΛ.  16  -  17

Ισχυρό ΚΚΕ: Λαός ετοιμοπόλεμος για σύγκρουση με την ΕΕ και τα μονοπώλια

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μάη. Στις μέρες που απομένουν, η μάχη πρέπει να δοθεί με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, πείσμα και αισιοδοξία, με στόχο την ενιαία ενίσχυση του ΚΚΕ σε Δήμο - Περιφέρεια - Ευρωβουλή. Με μεγαλύτερο άνοιγμα στο λαό, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με πλατιά διάδοση της πολιτικής του Κόμματος.

Για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε ψεύτικα διλήμματα, για το πώς η πείρα των εργαζομένων θα πρέπει να αξιοποιηθεί, για να διαμορφωθεί το σωστό κριτήριο μπροστά στις εκλογές κ.ά., συζητάμε σήμερα με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

MotionTeam


ΣΕΛ.  12   -   13

Associated Press

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Το Κίεβο σπρώχνει σε πόλεμο με τη στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ

Η αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας μέσα στη βδομάδα κλιμάκωσε την επίθεσή της κατά των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας που αμφισβητούν την εξουσία της, την χαρακτηρίζουν χούντα και διεκδικούν διευρυμένη αυτονομία και ομοσπονδιοποίηση. Ταυτόχρονα, περιπλέκεται το κουβάρι των αντιθέσεων ανάμεσα σε Ρωσία - ΗΠΑ - ΕΕ.


ΣΕΛ.  27

Προσφορά

Ο αγωνιστής Κώστας Λέκκας από τη Νέα Υόρκη προσφέρει για την Οικονομική Ενίσχυση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές το ποσό των 3.000 δολαρίων και 1.000 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».



ΦΑΡΜΑΚΑ
Μειώσεις τιμών με άλμα της συμμετοχής των ασθενών

ΣΕΛ.  14   -   15
Για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

ΣΕΛ.  8
Δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη

ΣΕΛ.  10
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Ενεργειακός σχεδιασμός για ποιον;

ΣΕΛ.  7
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Aνάπτυξη, αλλά για ποιον

ΣΕΛ.  9
ΑΡΘΡΟ
Ταγματασφαλίτες, «παιδομάζωμα» και ομολογίες

ΣΕΛ.  19
Ταξική Πρωτομαγιά - πρωτοπόρα εργατιά!

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη

Τέσσερις μέρες απέμειναν μέχρι την 1η του Μάη, την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.


ΣΕΛ.  18

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ