Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ
Οσο πιο ισχυρό το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρός ο ίδιος ο λαός

Σε εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των υποψηφίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίων
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των υποψηφίων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίων
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωαννίνων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση την περασμένη Δευτέρα, με ομιλήτρια την υποψήφια περιφερειάρχη Ηπείρου, Ολυ Τσουμάνη.

Μεταξύ άλλων η Ο. Τσουμάνη σημείωσε σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων: «Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Περιφέρεια, στους δήμους, στην Ευρωβουλή συγκροτούνται από πρωτοπόρους μαχητές και μαχήτριες που πρωτοστατούν (...) για να οργανωθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Ειδική μνεία έκανε στους υποψήφιους - άνεργους οικοδόμους που απολύθηκαν γιατί συγκρούστηκαν και δεν έσκυψαν το κεφάλι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Στον Γιάννη Μαλισόβα, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ηρωικού ΔΣΕ, που στάθηκε αλύγιστος στις πιο σκληρές συνθήκες της πάλης, που δεν στραβοπάτησε στις ανηφόρες και κατηφόρες, πολύ περισσότερο στο ίσιωμα.

Στάθηκε ακόμα στην ενόχληση που προκαλεί η δράση του ΚΚΕ, η απήχηση της πολιτικής του, στο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, στις προσπάθειες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, τονίζοντας: «Οι πρώην που εγκατέλειψαν στη φουρτούνα της πάλης, σημερινοί πρόθυμοι να βάλουν πλάτη να σώσουν το καπιταλιστικό σύστημα, δεν μπορεί να είναι επιλογή του λαού και της νεολαίας. Οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, οι ριζοσπάστες, οι μαχητές του λαϊκού κινήματος τραβάνε μόνο μπροστά αψηφώντας δυσκολίες και εμπόδια».

Σε ό,τι αφορά την εκλογική μάχη η Ολυ Τσουμάνη κάλεσε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τις γυναίκες «να χρησιμοποιήσουν ως κριτήριο τη στάση των κομμάτων, των υποψηφίων στις περιφέρειες και τους δήμους, τη στάση τους απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο». Και σημείωσε: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη που θα στηρίζεται στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων. Και οι δυο μιλάνε για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Ο ένας με το κουστούμι του προεδρεύοντος της ΕΕ και ο άλλος με το κουστούμι του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν».

«Το ίδιο σκηνικό - επισήμανε - προσπαθούν να στήσουν και στην Περιφέρεια Ηπείρου. Από τη μια ο υποψήφιος της ΝΔ, Καχριμάνης, και από την άλλη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαγωνίζονται ποιος από τους δυο θα διασφαλίσει την καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή. Κανέναν όμως δεν απασχολεί και ενδιαφέρει τι θα γίνει με τους χιλιάδες ανέργους, τους απλήρωτους, τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους που ξεκληρίζονται. Αλλωστε, και οι δυο στηρίζουν την εφαρμογή της ΚΑΠ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ». Συμπλήρωσε δε: «Εμείς, όσο πιο ισχυροί θα είμαστε στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο πιο ισχυρό αναδειχτεί το ΚΚΕ, θα είμαστε η μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση για να οργανώνουμε την πάλη, για να συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και σε αυτή τη λαϊκή διακυβέρνηση θα είμαστε μαζί με το λαό πρωταγωνιστές».

  • Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Πρέβεζας και των υποψηφίων από την Πρέβεζα για την Περιφέρεια Ηπείρου παρουσίασε, το περασμένο Σάββατο, στη «Θεοφάνειο» αίθουσα, η ΚΟ Πρέβεζας. Μίλησαν η Ολυ Τσουμάνη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Κώστας Κωτσαντής και ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιάννης Νόβας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ