Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τα λαϊκά συμφέροντα

Ο Κώστας Παπαδάκης
Ο Κώστας Παπαδάκης
Στην ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αιγάλεω μίλησαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης, η υποψήφια δήμαρχος Βιβή Δάγκα και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης.

Ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους και με αφορμή την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τόνισε ότι «όσο κι αν πληρώνουν τα μονοπώλια, η αστική τάξη για αμέτρητες καμπάνιες, η 9η Μάη είναι και θα παραμείνει Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και όχι "μέρα της Ευρώπης". Παρά τους τόνους αντικομμουνιστικής λάσπης, την ανιστόρητη διαστρέβλωση με τη θεωρία των "δύο άκρων", τις απαγορεύσεις των Κομμουνιστικών Κομμάτων, η ανωτερότητα του σοσιαλισμού είναι βαθιά χαραγμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας των λαών που τον έζησαν στην Ανατολική Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην πολιτική της ΕΕ και τις ευθύνες των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου για τις αυταπάτες που σπέρνουν, σημείωσε ότι αυτά «όλα τα προηγούμενα χρόνια καταδίκαζαν στο σκοτάδι το λαό, να μην ενημερώνεται. Το ΚΚΕ, όμως, έχει αποδείξει πολλές φορές την αξία της πολιτικής του. Προειδοποίησε έγκαιρα το λαό ότι το μεγάλο κεφάλαιο συγκροτεί συμμαχία ενάντιά του. Μπορεί να προβλέπει τόσο μπροστά ώστε έγκαιρα όχι απλά προειδοποιεί το λαό, αλλά οργανώνει και την πάλη του. Ολοι οι υπόλοιποι φλυαρούν για την τρόικα και κάνουν πως δε βλέπουν ότι τα δύο τρίτα της είναι η ΕΕ και η τράπεζά της.

Ποιος νότος και ποιος βορράς στην ΕΕ... Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας καλούς δασκάλους, τα εκ μεταγραφής πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κάνει εμπόριο για λαϊκή κατανάλωση με τα ιστορικά συνθήματα από τους αγώνες του λαού μας: Από τη μία λέει "GO BACK" Μέρκελ και από την άλλη ο κύριος Τσίπρας αναγνωρίζει την Μέρκελ ως ρεαλίστρια πολιτικό που θα διαπραγματευτεί μαζί της.

Η Βιβή Δάγκα
Η Βιβή Δάγκα
Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στη συγκρότηση μιας πραγματικής Λαϊκής Συμμαχίας. Η συμμαχία αυτή δεν έχει τεχνητούς διαχωρισμούς. Το ΚΚΕ ενώνει με την πολιτική του το λαό, για να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ με λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με διαγραφή του χρέους.

Απευθυνόμαστε σε όσους έχουν επιφυλάξεις ή και διαφωνίες με την πολιτική του ΚΚΕ: Το κύριο σήμερα είναι αντίθεση στην ΕΕ, να καταδικαστούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Μόνο η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα, που δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Ενιαία και παντού το ισχυρό ΚΚΕ θα είναι γερό χτύπημα στον αντίπαλο».

Εχουμε το χρίσμα του αγώνα, όχι της υποταγής

Η Βιβή Δάγκα, υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω, αναφερόμενη στο Δήμο του Αιγάλεω, σημείωσε ότι «οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ήταν σε κάθε αγώνα, οργανωτές και συμπαραστάτες. Δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Αττικής, στο Αιγάλεω, σημαίνει ότι οι εργατογειτονιές στο δήμο θα έχουν έναν ακλόνητο συμπαραστάτη, δοκιμασμένο, χωρίς δεσμεύσεις από την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική.

Ακλόνητο κριτήριο ψήφου για τη στάση του εργαζόμενου, του ανέργου, του νέου της εργατικής οικογένειας, μπορεί να γίνει η σκληρή καθημερινή πείρα. Να σκεφτούμε ποιος έχει "πάρει το χρίσμα" του αγώνα και ποιος το "χρίσμα" της υποταγής στις αποφάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Ο Θανάσης Παφίλης
Ο Θανάσης Παφίλης
Ας κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα: Με τους αγώνες και την ψήφο μας δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού. Ψήφος που δε μεταλλάσσεται και την επομένη των εκλογών θα εκφραστεί στο μετερίζι του αγώνα. Θα εκφραστεί στην προσπάθεια να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής, με την οργάνωση και την απόφαση να διεκδικήσει το δίκιο του, τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης τόνισε, ανάμεσα σε άλλα: «Πρέπει να ηττηθούν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άνθρωποί τους στην Τοπική Διοίκηση. Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό, δεν τα δίπλωσε. Η μόνη ψήφος που θα πονέσει το σύστημα, την ΕΕ είναι η ψήφος στο ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στον Γ. Σγουρό σημείωσε: «Με τη στήριξη και ανοχή της παράταξης της ΝΔ αλλά και άλλων με συνέπεια κινήθηκε στην αντιλαϊκή γραμμή ΕΕ και κυβερνήσεων. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Ιδιωτικοποίησε υπηρεσίες της Περιφέρειας. Καθαριότητα κτιρίων, νησίδων, αποψιλώσεις κ.λπ. Προώθησε την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Προσλήψεις με δίμηνα, με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, είτε μέσω των αμαρτωλών ΜΚΟ, είτε μέσω ΟΑΕΔ, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και 490 ευρώ μισθό. Συνέβαλε στο σπάσιμο του ωραρίου των καταστημάτων εγκρίνοντας την παράτασή του για να οργανωθούν π.χ. "Λευκές Νύχτες" σε Ιλιον και Αθήνα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ψήφισε και εφαρμόζεται η κατάργηση της Κυριακής - αργίας για όλες τις Κυριακές στην Ανατολική και μέρος της Δυτικής Αττικής. Ανέχθηκε την κατάργηση υπηρεσιών όπως τα δημόσια ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας αυτής και άλλα πολλά».

Για την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, κα Δούρου, τόνισε ότι εστιάζει στα δευτερεύοντα μιας και «τη συμφωνία τους στη γενική στρατηγική στην Περιφέρεια προσπαθούν να την κρύψουν με κορόνες "λαϊκής συμμετοχής", "κοινωνικής επιχειρηματικότητας" κ.λπ., αλλά και προεκλογική σκανδαλολογία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ