Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Προβοκατόρικη δήλωση Ιωαννίδη για στήριξή του στο β' γύρο

«Καθαρά προβοκατόρικη μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του Γ. Ιωαννίδη, στην οποία αφήνει υπόνοιες για δήθεν στήριξη του συνδυασμού του από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο β' γύρο των Περιφερειακών εκλογών». Αυτό ξεκαθαρίζει, με δήλωσή του, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ, καλεσμένος σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφερόμενος στο β' γύρο των εκλογών εμφανίσθηκε να δηλώνει: «Είναι γνωστό πως ο Απόστολος (σ.σ. Τζιτζικώστας) έχει τη στήριξη δύο κομμάτων. Των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Εγώ δεν έχω κανέναν, παρά μόνο, πιθανά, την Αριστερά. Μόνο σ' αυτή στηρίζομαι...» και συνέχισε: «Μάλιστα, από το ΚΚΕ μου έχουν πει: Εσύ, θα έπρεπε να είσαι μαζί μας...».

Ο Γιάννης Ζιώγας, με δήλωσή του, ξεκαθαρίζει: «Εχουμε εκφραστεί για το δεύτερο γύρο και μάλιστα πολύ έγκαιρα. Η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών κρίνεται στον πρώτο γύρο. Εκεί λοιπόν πρέπει ο λαός να ισχυροποιήσει τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Τώρα, επειδή ο καλπονοθευτικός νόμος προβλέπει δεύτερο γύρο, η στάση μας θα είναι αυτή που κρατάμε τα τελευταία 20 χρόνια με απόλυτη συνέπεια. Δε στηρίζουμε υποψηφίους που, με τον έναν ή άλλον τρόπο, αποδέχονται τη μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε μακρύ χέρι του κράτους, στηρίζουν τις λογικές της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και υλοποιούνται εδώ και χρόνια από γαλαζοπράσινες και ροζ διοικήσεις. Ο συνδυασμός του Γ. Ιωαννίδη στηρίζει στο έπακρο την κυβερνητική πολιτική, είναι πρόθυμος να υλοποιήσει κάθε αντιλαϊκή κατεύθυνση της ΕΕ.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι σε λάθος κατεύθυνση αναζητεί συμμάχους ο Γ. Ιωαννίδης. Το "μικρότερο κακό" έγινε το όχημα για να αποσπασθεί η λαϊκή στήριξη, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, σε επιλογές που λειτούργησαν σε βάρος του λαού και έγιναν το σκαλοπάτι για ένα μεγαλύτερο κακό. Υπάρχει πλέον πλούσια πείρα, την οποία πρέπει να αξιοποιήσει ο λαός: στις 18 Μάη να ενισχύσει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμο και Περιφέρεια, γυρνώντας την πλάτη σε δυνάμεις πρόθυμες να βάλουν πλάτη και να υλοποιήσουν την πολιτική της ανέχειας και της εξαθλίωσης του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ