Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Να αχρηστεύσει ο λαός τις παγίδες των κομμάτων της διαχείρισης

Σε μαζική συγκέντρωση μίλησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Σε μια μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι μίλησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Ηλίας Πατίδης και η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, Ερη Ρίτσου, στην οποία προσφέρθηκε πορτρέτο του Γιάννη Ρίτσου, φιλοτεχνημένο απ' τον Κερατσινιώτη σκιτσογράφο Ακη Παράσογλου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου το 1984 και με αφορμή τα 50 χρόνια του δήμου είχε ανακηρύξει τον ποιητή της Ρωμιοσύνης επίτιμο δημότη της πόλης.

«Αχρηστεύστε τις παγίδες που σας στήνουν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, προσπεράστε τις τρικλοποδιές, αγνοήστε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, τα μονοπώλια. Το έργο το έχετε ξαναδεί. Εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες για να μην εκφραστεί στην κάλπη ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να πάρουν λευκή επιταγή οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά να μην καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος η ίδια η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους». Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη συγκέντρωση.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ποιον κοροϊδεύουν όταν λένε ότι "σε λίγα χρόνια, θα βρεθούμε και πάλι στο ίδιο βιοτικό επίπεδο που είχαμε πριν από την κρίση"; Ποιος εφοπλιστής θα γυρίσει πίσω στις καταργημένες συλλογικές συμβάσεις; Ποιος βιομήχανος θα σταματήσει να απολύει εργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, για να πάρει στη θέση τους μαθητευόμενους νέους τζάμπα εργάτες; Ποιο μικρομάγαζο θα ξανανοίξει γιατί θα 'χει πληρώσει τα χρέη του; Ποια σύνταξη θα επανέλθει, αφού γκρεμίζουν το ασφαλιστικό σύστημα; Γι' αυτό θέλουν και επιδιώκουν τη σταθερότητα, για να μην απειληθεί η έξοδος από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων. Για να μην απειληθεί η πορεία ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που περνά μέσα από τη σταθερότητα των αντιλαϊκών μέτρων, τη σταθερότητα της φτώχειας και της ανεργίας. Σταθερότητα της φτώχειας και της ανεργίας θα υπάρχει, όσο η χώρα μας θα μένει σταθερά δεμένη με τα δεσμά της ΕΕ, που η ΝΔ θέλει να ενισχύσει».


Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα ότι «παραπλανά το λαό ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή (...) Κι αυτό, λέει ο κ. Τσίπρας, είναι το διακύβευμα των εκλογών "η οριστική απομάκρυνση της Ενωμένης Ευρώπης από τις ιδρυτικές της αξίες"! Αλήθεια, ποιος ίδρυσε την ΕΟΚ, μετέπειτα την ΕΕ, ποιος επεξεργάστηκε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, ποιος αποφάσισε ότι του χρειάζεται η ΟΝΕ; Δεν ήταν τα καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης, με βασικό στόχο να διασφαλίσουν, να προωθήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων τους;

(...) Και τέλος πάντων, να θυμίσουμε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να εμφανιστεί με περίσσια αμετροέπεια ως συνεχιστής του ΕΑΜ, της ΕΔΑ των δεκαετιών του '50 και του '60, ότι η ΕΔΑ αποκαλούσε την ΕΟΚ, την τότε ΕΕ δηλαδή, "λάκκο των λεόντων" και απέρριπτε τη συμμετοχή και ενσωμάτωση της Ελλάδας σε αυτή τη συμμαχία.

Η ΕΔΑ τότε ούτε καλές προθέσεις έβλεπε στα καπιταλιστικά κράτη που προχωρούσαν στην οικονομική ενοποίηση, αλλά αντίθετα έβλεπε ότι στις ιδρυτικές διακηρύξεις της τότε ΕΟΚ δεν μπορούν να χωρέσουν τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης, παρά μόνο τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Καταλαβαίνουμε βέβαια την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ "να μην οδηγηθεί σε διάλυση και καταστροφή η ΕΕ απ' όσους ανεύθυνα σήμερα την κυβερνάνε", όπως λέει. Είναι ακριβώς η ίδια ανησυχία που έχει και η ΝΔ, γιατί και οι δύο τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και μαλώνουν για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός αυτής της λυκοσυμμαχίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ