Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση «υποταγμένη» στην κάλπη

«Νερό στο μύλο» της αποπροσανατολιστικής για το λαό αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ έριξαν οι δηλώσεις του Μ. Γλέζου περί αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού για την εξεύρεση πόρων που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δημοσίου. «Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει έναν εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο» ήταν η δήλωσή του στην «Ελευθεροτυπία».

Στο πλαίσιο αυτό πέρασε στο «ντούκου» μια άλλη δήλωση του Μ. Γλέζου που άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ερωτηθείς για τα κόμματα με τα οποία θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης απάντησε: «Ολα βέβαια. Εκτός της Χρυσής Αυγής». Ειδικότερα για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είπε «εάν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση, και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;», ενημερώνοντάς τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει γι' αυτούς μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ στην περίπτωση που οι ανάγκες της αστικής τάξης και του αστικού πολιτικού συστήματος απαιτήσουν μια τέτοια συνεργασία. Ολα αυτά στον απόηχο και συνάντησης Μαρινάκη - Δούρου, που αμφότεροι έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν τυχαία...

Η ΝΔ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει τάχα την «αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας», επικαλούμενη και δηλώσεις του Μ. Γλέζου στις 5/5, στο «Newsit.gr» όπου στην ερώτηση «πάνω από ποιο ποσό θεωρείται κάποιος πλούσιος, ποιο είναι το εισόδημα που θεωρείται ότι πρέπει να πληρώσει;», ο Μ. Γλέζος απάντησε: «Να πάρουμε έναν πλούσιο να μας καθορίσει αυτός την κόκκινη γραμμή... Εμείς λέμε ότι θα υπάρχει φορολογία μόνο στο εισόδημα. Η κόκκινη γραμμή στο εισόδημα είναι επειδή με ρωτάτε 30.000 ευρώ; Να πω 40.000; Θα το δούμε αυτό...».

«Εμείς είμαστε αυτοί που θα σταθεροποιήσουμε το σύστημα» ήταν η απάντηση του Γ. Μηλιού («Αθήνα 9,84»). Ενώ το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του διευκρίνιζε: «Σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό "εσωτερικό δανεισμό"».

Ο ίδιος ο Μ. Γλέζος απέδωσε «πανικό στην κυβέρνηση» και προσπάθεια «να υπερασπιστεί τους μεγαλοεισοδηματίες, τρομοκρατώντας τους πολίτες».

Οτι ο Α. Σαμαράς έχει αρχίσει να φέρεται ως «η αυριανή ανεύθυνη αντιπολίτευση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Την «αντιπαράθεση» τροφοδότησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας σφοδρά την απόφαση του Μ. Βορίδη να είναι ο συνήγορος των εταιρειών «Energa» και «Hellas Power», με τον Δ. Παπαδημούλη να δηλώνει «όταν ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ γίνεται, με δική του απόφαση, συνήγορος ανθρώπων που κατηγορούνται για κατάχρηση δημόσιου χρήματος, τότε υπάρχει ζήτημα όχι μόνο για τον κ. Βορίδη αλλά και για τη ΝΔ». Ενταση δημιούργησε και η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να κατοχυρώσει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση www.neaellada.gr προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ