Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΜΕΝΙΔΙ
Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ

«Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ και όχι εκείνα τα κόμματα που κινούνται στις ίδιες ράγες. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι που μπορεί να αποτυπώσει γνήσια τη λαϊκή δυσαρέσκεια, την αποδοκιμασία, την καταδίκη στην πολιτική που ξεχαρβαλώνει τη ζωή μας για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Είναι η μόνη ψήφος που εκφράζει γνήσια και καθαρά τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υλοποίησαν ή ετοιμάζονται να υλοποιήσουν την πολιτική της». Αυτά τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Θοδωρής Χιώνης, μιλώντας το περασμένο Σάββατο στη συγκέντρωση της ΚΟ Αχαρνών του ΚΚΕ στην πλατεία Αγ. Βλάση στο Μενίδι.

Συνεχίζοντας είπε πως όσοι λένε ότι η ΕΕ θα αλλάξει και θα φύγουν τα μνημόνια, το ΚΚΕ προειδοποιεί πως με το «δημοσιονομικό σύμφωνο» και τους κανονισμούς της ΕΕ για την «ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση» έχουν φτιάξει μόνιμους μηχανισμούς επιτήρησης και εποπτείας για την επιβολή μνημονίων διαρκείας.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «αφού αποδέχεται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, το χρέος, αφού έχει δηλώσει ότι θέλει μια Ελλάδα μέσα στην ΕΕ των μονοπωλίων, δηλαδή μια Ελλάδα όπου τα μονοπώλια θα έχουν το πάνω χέρι σε όλα, στην οικονομία και στην κοινωνική πολιτική, στις διεθνείς σχέσεις, δεν μπορεί να στηρίξει, να διαπραγματευθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Παίρνοντας το λόγο ο Βάλσαμος Συρίγος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε πως «λέμε ευθέως στο λαό ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η επίλυση όλων των προβλημάτων σε όφελος του λαού, τα εκρηκτικά προβλήματα της Αττικής απαιτούν τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και του συστήματος και ένα δρόμο ανάπτυξης που θα κινείται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Τοπαλλιανίδης, αναφερόμενος στη σημερινή διοίκηση του δήμου, σημείωσε, ανάμεσα στα άλλα, ότι αρνήθηκε να εφαρμόσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων που πάρθηκε μετά από κινητοποιήσεις της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου. Πρόσθεσε πως οι δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που σχεδίασαν, στήριξαν και υλοποίησαν τις βασικές αντιλαϊκές αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Ολοι μαζί υπέγραψαν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και έστρωσαν το έδαφος στις επιχειρήσεις για να βάλουν «χέρι» στην Πάρνηθα, στο Τατόι, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org