Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΒΟΛΟΣ
Μόνο στο ΚΚΕ βρίσκει αντίκρισμα η αγανάκτηση απέναντι στην ΕΕ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της θεσσαλικής πόλης μίλησαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Λούμας και Απ. Νάνος

Από τη συγκέντρωση στο Βόλο
Από τη συγκέντρωση στο Βόλο
Εκατοντάδες Βολιώτες και πολλοί άλλοι από τα χωριά και τις επαρχιακές πόλεις της Μαγνησίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πήραν μέρος στη μαζική και δυναμική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Κυριακής, στην παραλία του Βόλου.

Από νωρίς το απόγευμα στο χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγκεντρωνόταν κόσμος - εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι των σπουδών, αγρότες - κρατώντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. Πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες υπήρξε μουσικό πρόγραμμα με αγωνιστικά, λαϊκά τραγούδια, από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Λούμας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Μας ρωτάνε αυτό το διάστημα: "Εντάξει, σας γνωρίζουμε, είσαστε μπροστά στους αγώνες, έχετε συνέπεια, έχετε σωστές προβλέψεις, ίσως έχετε και σωστή στρατηγική για τη Λαϊκή Εξουσία, για το σοσιαλισμό, αλλά, αν σας ψηφίσουμε και βγάλετε περισσότερους συμβούλους σε Περιφέρεια και Δήμους, μπορεί κάτι να γίνει για το σήμερα, να ανακόψουμε αυτήν την επίθεση, να ανακουφιστούμε λίγο από τη βαρβαρότητα που ζούμε;".

Χωρίς περιστροφές, χωρίς μισόλογα, χωρίς αστερίσκους, εμείς απαντάμε, κατηγορηματικά, ΝΑΙ - αυτό μπορεί να γίνει, όχι μόνο γιατί έχουμε σωστό πρόγραμμα και τακτική, σωστές προτάσεις, αλλά κυρίως με τη συστράτευση εργατικών και λαϊκών δυνάμεων που θα ενισχύει καθημερινά αυτό που λέμε εμείς λαϊκή αντιπολίτευση, με τη συμμαχία των εργατών με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, με τις γυναίκες και τη νεολαία».

Ο Γ. Λούμας κάλεσε τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και συναγωνιστές να συστρατευτούν στη μάχη «ώστε να μην επιτρέψουμε να ξεστρατίσει καμιά εργατική - λαϊκή ψήφος», και τόνισε: «Η απογοήτευση για όσους διοίκησαν τοπικά, ο θυμός για τις κυβερνητικές πολιτικές πρέπει να βρει έκφραση με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων μας. Η αγανάκτηση απέναντι στην ΕΕ, η βούληση μεγάλου τμήματος του λαού να την τιμωρήσει, δεν θα έχει αντίκρισμα σε καμιά άλλη πολιτική δύναμη παρά μόνο στο κόμμα που αντιτάχθηκε από την πρώτη στιγμή ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ, στη μετεξέλιξή της σε ΕΕ, στο Μάαστριχτ, στην ΟΝΕ και σε όλες τις Συνθήκες της, στο ΚΚΕ».

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο Αποστόλης Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε: «Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σκοτινιώτης, Μπέος, Πατσιαντάς, Μιτζικός εκφράζουν την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων, της συγκυβέρνησης, του ευρωμονόδρομου. Είναι οι εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής, της διαχείρισης της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού. Είναι τα στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενοι κι από στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Οικολόγων - Πράσινων, που, όλοι, χωρίς να εξαιρείται κανείς τους από το κάδρο, υπονομεύοντας κάθε αγωνιστικό σκίρτημα των εργαζομένων, έχουν στηρίξει κάθε αντεργατικό μέτρο, χρόνια τώρα, σε κάθε φορέα, σωματείο, ομοσπονδία που δραστηριοποιούνται. Και σήμερα, με στολή παραλλαγής, με δήθεν "αυτοδιοικητικό, ανεξάρτητο, ακομμάτιστο, αριστερό, δημοκρατικό" προσωπείο, έχουν μοιραστεί και στα τέσσερα ψηφοδέλτια του Δήμου Βόλου, με σκοπό να υφαρπάξουν και πάλι την ψήφο του εργαζόμενου λαού της πόλης μας. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία...».

Συνεχίζοντας, επισήμανε: «Το λέμε καθαρά: Δε θα αλλάξει η ζωή μας από τις δημοτικές, τις περιφερειακές εκλογές, από τις ευρωεκλογές. Μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε τη δική μας δυναμική, τα δικά μας δεδομένα, να βάλουμε φραγμό σε μια σειρά από μέτρα, γιατί για να αλλάξει η ζωή μας χρειάζεται να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας...».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org