Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010
ΣΦΕΑ 1967-1974
Οι κοινωνίες πάνε μπροστά με ανυπακοή

Ανακοίνωση - ψήφισμα για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο «Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974», όπου αναφέρει:

«Τιμάμε, εφέτος, την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μέσα σε πρωτόγνωρες, τουλάχιστον για τη μεταπολιτευτική περίοδο, συνθήκες, εξαιτίας της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, που από όλους αναγνωρίζεται ως κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και των συνεπειών από τη βάρβαρη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την υλοποίηση του Μνημονίου που συνέταξε με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, με την άμεση στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και τις ευθύνες των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν τις αντιδραστικές πολιτικές της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα με τη βάρβαρη επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, μαζί με την τρομοφοβία που καλλιεργείται σε βάρος του λαού για να αναγκαστεί να υποταχθεί, σχεδιάζονται και προωθούνται νέα επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μέτρα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο», επισημαίνει ο ΣΦΕΑ και αναφέρει το πρόσφατο ψήφισμα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που, με πρόσχημα την «καταπολέμηση του εξτρεμισμού», κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά κινήματα, ενώ προσθέτει ότι η επίθεση συνοδεύεται με απροκάλυπτο αντικομμουνισμό.

«Τα παραπάνω αποτελούν πρόκληση για το Λαό και τη Νεολαία μας και έρχονται σε αντίθεση με τα συνθήματα - μηνύματα - αιτήματα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου», τονίζει ο ΣΦΕΑ και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Ο "ΣΦΕΑ 1967-1974" καταγγέλλει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις βάρβαρες πολιτικές της ΕΕ, του "Μνημονίου" Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, που τις υλοποιούν και στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. κλπ., σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα που προβάλλονται από την κυβέρνηση "για υλοποίηση του Μνημονίου ή χρεοκοπία". Δεν είναι μόνον το Μνημόνιο που υπέγραψαν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, αλλά είναι συνολικά οι αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ που προωθούνται σε όλες τις χώρες μέλη της - ακόμα και σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία - με στόχο τα όποια εργασιακά - ασφαλιστικά, εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Ως Σύνδεσμος που εκφράζουμε το σύνολο των αγωνιστών του Αντιδικτατορικού Αγώνα 1967-1974, επιβεβαιώνοντας τα μηνύματα και τα διδάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υπογραμμίζουμε πως είμαστε αγωνιστικά απέναντι σ' αυτές τις αντιδραστικές - αντιδημοκρατικές πολιτικές και επιλογές της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους αντιστασιακούς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες να οργανώσουν και εντείνουν τους αντιμονοπωλιακούς - αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες τους ενάντια στην ΕΕ και τις πολιτικές της. Να παλέψουν για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, καταδικάζοντας τις δυνάμεις που τα προωθούν και τα στηρίζουν. Καλούμε το Λαό και τη Νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές και τον ιμπεριαλισμό. Να αποτρέψουμε τα χειρότερα που ετοιμάζονται και να διεκδικήσουμε δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να διεκδικήσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, της φτωχής αγροτιάς.

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 διδάσκει πως οι κοινωνίες πάνε μπροστά με ανυπακοή στα κελεύσματα για κοινωνική συναίνεση και αναμονή, με ρήξη και ανατροπή», υπογραμμίζει ο ΣΦΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ