Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού στη Λισαβόνα

Αγωνιστικό ραντεβού στη Λισαβόνα δίνουν αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά κινήματα για τις αντι-ΝΑΤΟικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με το σύνθημα: «ΝΑΤΟ - εχθρός των λαών και της Ειρήνης - Να διαλυθεί». Στην Πλατεία Μάρκες ντε Μπόμπαλ, στις 20/11, θα γίνει η συγκέντρωση που διοργανώνουν το Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία (CPPC) μαζί με άλλες 107 κοινωνικές οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ανάμεσα στις οποίες και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGTO-Intersindical).

Πολυμελής αντιπροσωπεία αναχωρεί και από την Ελλάδα αύριο Πέμπτη για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν εκτός από τους Πορτογάλους διοργανωτές και η Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), Σοκόρο Γκόμες.

Την προηγούμενη μέρα, θα διεξαχθεί διεθνής διάσκεψη που διοργανώνεται από το ΠΣΕ και το Πορτογαλικό Συμβούλιο Ειρήνης και Συνεργασίας. Αναμένονται παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο του «CPPC», Ρούι Ναμοράντο Ρόσα, από την Πρόεδρο του ΠΣΕ Σοκόρο Γκόμες, τον Εκτελεστικό Γραμματέα του ΠΣΕ, Ηρακλή Τσαβδαρίδη, τον πρόεδρο του Φόρουμ Βελιγραδίου και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης Γιαννάκη Σκορδή, τον Νίκο Ζώκα, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και άλλους εκπροσώπους κινημάτων απ' όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ