Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Το «Θάψιμο» αποκαλύπτει το φόβο τους

Γρηγοριάδης Κώστας

Για άλλη μια φορά τα κανάλια, ιδιωτικά και κρατικά, της δήθεν αντικειμενικής πληροφόρησης διέπρεψαν! Εξαφάνισαν χιλιάδες λαού, που συμμετείχαν στα προχτεσινοβραδινά συλλαλητήρια, που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος και όλη την Ελλάδα. Η ΝΕΤ είναι αλήθεια έδειξε κάτι πλάνα από το Σύνταγμα, μερικά δευτερόλεπτα λίγο πριν τις αθλητικές ειδήσεις.

Φυσικά για τα μέσα χειραγώγησης που διαθέτει το κεφάλαιο πρόκειται, και δεν μας εκπλήσσει. Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, δε θεωρούν είδηση τα ποτάμια του λαού που βγαίνουν στους δρόμους και καταγγέλλουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ, το μόνιμο μνημόνιο φτώχειας. Φλομώνουν το λαό με βαθυστόχαστες αναλύσεις που καταλήγουν στη συναίνεση και την ταξική συνεργασία. Φοβούνται το λαό που βγαίνει στο δρόμο. Μόνο που όλο και περισσότεροι τίμιοι άνθρωποι της βιοπάλης, τους έχουν πάρει χαμπάρι. Συνειδητοποιούν την αστείρευτη δύναμη του λαού. Είτε συμμετείχαν χτες στα συλλαλητηρία είτε όχι. Καταλαβαίνουν γιατί «θάβονται» μαζικές εκδηλώσεις, την ίδια στιγμή που προσφέρονται ανυπολόγιστες ώρες για μηδαμινής αξίας ειδήσεις. Εχουν πιο ανοιχτά τα αυτιά τους στο κάλεσμα συσπείρωσης του ΚΚΕ, βρίσκουν τα βήματα τους μαζί με τους κομμουνιστές στις μικρές και μεγάλες διεκδικήσεις. Αυτό φοβούνται οι αστοί και τα κανάλια τους. Το φόβο τους είναι στο χέρι μας να τον κάνουμε εφιάλτη, στους αγώνες για τα άμεσα και στην προοπτική της συνολικής ρήξης με την εξουσία τους.

Κοροϊδεύουν το λαό οι συνένοχοι

«Πρέπει να καταλάβει η τρόικα ότι η "θητεία" της Ελλάδας στο "κέντρο νεοσυλλέκτων" έχει ολοκληρωθεί. Μπορεί να μην έχει έλθει η ώρα της "απόλυσης", αλλά επιβάλλεται η "μετάθεσή" της σε μονάδα χωρίς άλλα "γυμνάσια", "καψώνια" και "αγγαρείες"», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. πιστεύοντας ότι πείθει το λαό πως η πολιτική που τον τσακίζει, η οποία έχει την έγκριση και στήριξη του κόμματος αυτού, είναι μια επιβεβλημένη άνωθεν αγγαρεία, ένα καψώνι και πως αυτοί που το επέβαλαν με νεοτέρα εντολή θα το σταματήσουν.

Καλά, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Το «καψώνι» στο λαό είναι προαποφασισμένο με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και θα είναι μόνιμο, ως τη στιγμή που ο λαός με την οργανωμένη, αποφασιστική πάλη του θέσει ένα τέλος σ' αυτό. Η καλλιέργεια αυταπατών και φρούδων προσδοκιών στο λαό δείχνει ότι τον φοβούνται, τρέμουν τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια που μετουσιώνεται σε πολιτικά συμπεράσματα, σε καταδίκη της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, σε ενεργητική συμμετοχή στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Και προσπαθούν να την εμποδίσουν, ενώ συγχρόνως δουλεύουν εναλλακτικά σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού σκηνικού με την ελπίδα να ξεγελάσουν και να εγκλωβίσουν το λαό. Κούνια που τους κούναγε... Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη. Οσο πιο αποφασιστικά και γρήγορα το κάνει αλλάζοντας τους συσχετισμούς σε όφελός του τόσο το καλύτερο.

Δηλητήριο...

Αν δάγκωναν τη γλώσσα τους χτες τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. θα δηλητηριάζονταν βαριά. Με αφορμή την άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων απ' τους μουσουλμάνους που κατοικούν στην Αθήνα, σε δημόσιους χώρους χτες στο πλαίσιο μιας ιδιαιτέρως σημαντικής για τη θρησκεία τους γιορτής, και καθώς θυμίζουμε δεν υφίσταται στην Αθήνα τζαμί, ο ΛΑ.Ο.Σ. έσταξε όλο το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριό του.

Ο Κ. Αϊβαλιώτης προέβη σε μια προσβλητική δήλωση αναφωνώντας ειρωνικά: «"Σαλάμ αλέκουμ Αθήνα..."» και χαρακτηρίζοντας την προσευχή των μουσουλμάνων σαν «επίδειξη ισχύος». Κάλεσε δε τον νέο δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη να ασχοληθεί ιδιαιτέρως με το θέμα αυτό όταν αναλάβει τα καθήκοντά του. Από κοντά έσπευσε ο Α. Γεωργιάδης (ρ/σ «ΦΛΑΣ») δηλώνοντας, «είναι παντελώς αδιανόητο ότι αυτό πρέπει να γίνει στα Προπύλαια της Πανεπιστημίου (...) είναι καθαρά θέμα πρόκλησης, εδώ είναι μια χριστιανική χώρα, έχουμε ένα Σύνταγμα στην Αγία Τριάδα, έχουμε μία σημαία με σταυρό. Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν κατά κανόνα απρόσκλητοι και αφού ήρθαν και απρόσκλητοι θέλουν να μας επιβάλουν και τον τρόπο που εκείνοι γουστάρουν να θρησκεύονται».

Ετσι, σαν ...καλοί χριστιανοί, γεμάτοι σεβασμό και ανεκτικότητα απέναντι στη διαφορετική άποψη, κουλτούρα κ.λπ. Αν όμως πιστεύουν ότι τα κηρύγματα μίσους αφορούν, επηρεάζουν ή χαρακτηρίζουν άλλους πέρα απ' τους ίδιους και το στενό φανατισμένο ακροατήριό τους, μάλλον πλανώνται.

Για ποιο ... «καινούριο» μιλούν;

Η εκλογή κάποιων συγκεκριμένων προσώπων στο β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τροφοδότησε τον αστικό Τύπο με σχόλια και εκτιμήσεις περί «νίκης ανεξάρτητων υποψηφίων» που κατήλθαν στις εκλογές «κόντρα στο τοπικό κατεστημένο», που «φέρνουν το νέο», «το καινούριο» κ.ά. Αυτού του τύπου οι αναλύσεις περιστρέφονται κυρίως γύρω από την εκλογή του Γ. Μπουτάρη και του Γ. Καμίνη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Αλλωστε και πριν τις εκλογές η αστική προπαγάνδα πολύ συχνά έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε υποψήφιους «άφθαρτους», «εκτός κομματικών μηχανισμών» κλπ. Τώρα λένε ότι «το πείραμα» πέτυχε! Δηλαδή εκλέχτηκαν οι εκτός κομματικών μηχανισμών και άρα ο λαός μακριά από τα κόμματα για να δει «άσπρη μέρα».

Πρώτον: Ολοι όσοι εμφανίζονταν ως τέτοιοι, μηδενός εξαιρουμένου, είχαν τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων, είτε ανοιχτά είτε συγκαλυμμένα. Στελέχη της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων, αλλά και επιχειρηματίες, είχαν βρεθεί δίπλα σε τέτοιους υποψήφιους.

Δεύτερον: Μετά τις εκλογές αστικά πολιτικά κόμματα, πολιτικοί από συγκεκριμένους χώρους πανηγύριζαν για την εκλογή τέτοιων «ακομμάτιστων» και έκαναν λόγο για νίκη του κόμματός τους. Οι περιπτώσεις των Μπουτάρη και Καμίνη είναι χαρακτηριστικές. ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και Οικολόγοι, πολιτικοί από το χώρο της ΝΔ δήλωναν νικητές με αφορμή την εκλογή Μπουτάρη. Οσο για την εκλογή Καμίνη, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι θεωρούν ότι τα κόμματά τους νίκησαν, ενώ ήδη έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο πληροφορίες ότι ακόμα και η ΝΔ δεν στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα γι' αυτή την εξέλιξη...

Πίσω από το επιχείρημα των «ακομμάτιστων», υπάρχει και μια άλλη πολύ σοβαρή διάσταση. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι οι εκλογές του Νοέμβρη είναι εκλογές ανάδειξης τοπικών οργάνων του αστικού κράτους. Και πως είναι μια ακόμα μάχη, στην οποία συγκρούονται οι δύο δρόμοι ανάπτυξης, με βασικό πυρήνα τη στρατηγική διεξόδου από την κρίση. Πολύ απλά και κατανοητά, στην εκλογική μάχη, που ολοκληρώθηκε σε δύο γύρους την περασμένη Κυριακή, συγκρούστηκαν συμφέροντα ταξικά. Μοιραία λοιπόν, όλοι όσοι εκλέχτηκαν - μέσα σε αυτούς και οι δήθεν ακομμάτιστοι - από την 1.1.2011 θα κληθούν να πάρουν πολύ συγκεκριμένη θέση για την πολιτική που τσακίζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, που καταδικάζει σε φτώχεια το λαό, που ζητά από τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την κρίση.

Η στάση που θα κρατήσουν απέναντι σε αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για να δούμε «τι καπνό φουμάρουν» όλες οι δημοτικές ή περιφερειακές αρχές. Ολοι τους θα κληθούν να υλοποιήσουν τον «Καλλικράτη» που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις, παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, επιβολή νέων φόρων, εκτεταμένο ξεπούλημα γης σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι δήθεν ακομμάτιστοι έχουν δηλώσει οπαδοί αυτής της πολιτικής που θα περάσει και μέσω του «Καλλικράτη». Ενα στίγμα, λοιπόν, για το τι πολιτική θα ακολουθήσουν, το έχουν ήδη δώσει... Και το μόνο «καινούριο» που θα φέρουν είναι νέα βάρη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.


Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Είναι ταξική επιλογή...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συντηρεί έναν δημόσιο τομέα που κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, διαλαλούν η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και φυσικά τα κάθε λογής παπαγαλάκια των Μέσων Ενημέρωσης...

Γι' αυτό μας λένε πρέπει να περιοριστεί το κόστος με κάθε τρόπο. Δηλαδή, με λιγότερα νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, φοιτητικές εστίες, υποδομές στα νησιά και τόσα άλλα.

Φυσικά - στην ανάγκη - δεν πρέπει να διστάσουμε και μπροστά σε απολύσεις είτε συμβασιούχων είτε μόνιμων υπαλλήλων. Τι να κάνουμε, αυτές είναι οι ανάγκες...

Για κάποια περίεργη αιτία, όμως, η ίδια χώρα που δεν μπορεί να διαθέτει αυτό το ...ακριβό κράτος μπορεί να διαθέτει άλλα πράγματα.

Οπως, για παράδειγμα, ιδιωτικές τράπεζες που χρηματοδοτήθηκαν με δεκάδες δισεκατομμύρια μόνο τα τελευταία 2 χρόνια και επιδοτούνται όλα τα προηγούμενα.

Βιομήχανους που «μασάνε» επί χρόνια επιδοτήσεις κάθε είδους για να «μετακομίσουν» στη συνέχεια στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία αναζητώντας ακόμη μικρότερους μισθούς.

«Θεσμικούς επενδυτές» που μέσω του τραπεζικού συστήματος παίρνουν επί χρόνια κέρδη από τα κρατικά ομόλογα και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Εφοπλιστές που εκμεταλλεύονται δωρεάν τις υποδομές της Ελλάδας χωρίς να πληρώνουν δραχμή για φόρους ή για εισφορές στα Ταμεία των ναυτικών και των ναυτεργατών.

Πολυεθνικές που αρπάζουν τις επιδοτήσεις ανεργίας με μορφή «ενεργητικών πολιτικών» για να απασχολούν ανθρώπους με συμβάσεις μίας βδομάδας και 3 μηνών.

Κατασκευαστικές εταιρείες που πληρώνονται και με το παραπάνω για τα περίφημα δημόσια έργα και μετά παίρνουν και «πανωπροίκια» της τάξης του 100 και 150%...

Ολα τα παραπάνω δεν τους φαίνονται ζημιογόνα για την εθνική οικονομία. Τους φαίνονται ...αναπτυξιακά. Ασχετα αν αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες του δημόσιου χρέους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και στο τέλος τους φταίνε οι όποιες παροχές προς το λαό και φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους έχουν αναγάγει σε ένα είδος ...καταπιεστών του λαού.

Δύναμη αφερέγγυα και επικίνδυνη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μια μέρα πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών, κάτω από την παραίνεση του Αλ. Τσίπρα στους ψηφοφόρους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για «ψήφο κατά συνείδηση» στο δεύτερο γύρο, η «Αυγή» δημοσίευε πρωτοσέλιδα αναγγελτικό άρθρου του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας, Γ. Καμίνη, το οποίο φιλοξενούσε στις μέσα σελίδες. Στο συγκεκριμένο μάλιστα άρθρο, ο Γ. Καμίνης αναφερόταν στα σημεία όπου συμπίπτουν με την «Ανοιχτή Πόλη», συνδυασμό που στήριξε ο ΣΥΝ, προανήγγειλε προγραμματικές συγκλίσεις και υποσχόταν - σαν αντάλλαγμα για τη στήριξη που ζητούσε - αναβάθμιση του ρόλου και της εξουσίας «των άλλων δημοτικών παρατάξεων», συμπληρώνοντας με νόημα ότι «είναι νομίζω προφανές ποιες δημοτικές παρατάξεις μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πόλης». Το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, έδειξε ότι η ψήφος «κατά συνείδηση» που ζητούσε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ από τους ψηφοφόρους του ήταν στην πραγματικότητα ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Ψήφος δηλαδή σε έναν από τους δυο εκλεκτούς του δικομματισμού, τον οποίο κατά τα άλλα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι κατακεραύνωνε προεκλογικά! Με άλλα λόγια, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ψηφοφόρους του να διαλέξουν σφάχτη, ανάμεσα στον Καμίνη και τον Κακλαμάνη, υποδεικνύοντάς τους έμμεσα να ψηφίσουν τον πρώτο. Για να μπορεί μετά με την άνεσή του ο πρωθυπουργός να καμαρώνει ότι η πολιτική του βρίσκει ανταπόκριση και αποδοχή από το λαό, γι' αυτό και το επόμενο διάστημα θα σκληρύνει τα μέτρα! Τέτοια δύναμη είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αφερέγγυα, τυχοδιωκτική, «αντιδικομματική» στα λόγια και στην πραγματικότητα καραμπινάτα σοσιαλδημοκρατική. Γι' αυτό πρέπει ο λαός να τους εγκαταλείψει. Να τους τιμωρήσει για το δεκανίκι που δίνουν στο δικομματισμό, όπως άλλωστε έκαναν με άμεσο τρόπο και στην Ικαρία, στηρίζοντας μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και την Δημοκρατική Αριστερά τον κοινό αντιΚΚΕ υποψήφιο, ο οποίος τυγχάνει και στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από φαρσοκωμωδία του «αντιστασιακού»

Εικονική πραγματικότητα και απάτη αποτελεί το φωτοστέφανο του δήθεν «αντιστασιακού» απέναντι στην κυβέρνηση της Γερμανίας που επιχειρούν να δημιουργήσουν τα συγκροτήματα των ΜΜΕ γύρω από τον πρωθυπουργό. Η «διαφωνία» που εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου για τη στάση της Γερμανίας αφήνοντας αιχμές ότι με την άκαμπτη στάση της οδηγεί σε χρεοκοπία κράτη μέλη που έχουν υψηλό χρέος και ελλείμματα, είναι υποκριτική και περισσότερο για το θεαθήναι. Απλούστατα, γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χειροκροτήσει και υπογράψει φαρδιά πλατιά λίγες μέρες πριν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την πρόταση για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης, παρόλο που γνώριζε άριστα ότι πραγματικός στόχος είναι η ελεγχόμενη χρεωκοπία των κρατών μελών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους. «Είναι μια σημαντική εξέλιξη, θα έλεγα μια σημαντική νίκη, ότι σήμερα αποφασίζεται η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στις 29 Οκτώβρη μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Αυτό λοιπόν που επιδιώκει με τη δήθεν «ηρωική» στάση του απέναντι στην «κακιά» Μέρκελ είναι να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα ώστε να περάσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Ο πραγματικός πόλεμος δεν είναι προς τα έξω, όπως υποστηρίζουν τα φιλοκυβερνητικά «Νέα», αλλά προς τα μέσα, εναντίον του λαού και των δικαιωμάτων του. Αλλωστε, τα είπε όλα χτες ο πρόεδρος του Ευρωπακού Συμβουλίου Χ. Ρομπάι με τη φράση «ποιος άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα;»...

Προβοκάτσια με διπλή στόχευση

«Εάν δε είμαι για κάτι υπερήφανος είναι ότι στον συνδυασμό μας μετέχουν πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ., την Αριστερά, ακόμα και το ΚΚΕ». Τη φράση αυτή επαναλάμβανε μονότονα σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος Καρπενησίου, Κ. Μπακογιάννης. Την ίδια φράση παπαγαλίζει και τώρα, στις μετεκλογικές του συνεντεύξεις, παρά το γεγονός ότι η τοπική Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ έχει διαψεύσει πάμπολλες φορές τους προβοκατόρικους ισχυρισμούς του Μπακογιάννη. Το σημειώνουμε για τους εξής λόγους: Πρώτον, γιατί αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη συντονισμένη προβοκάτσια που έστησαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ενάντια στο ΚΚΕ, υπονοώντας «συνεργασίες ΚΚΕ - ΝΔ» σε τοπικό επίπεδο για να πλήξουν το κύρος του Κόμματος. Δεύτερον, επειδή αυτή η προπαγάνδα ξεπερνάει κατά πολύ τα εκλογικά όρια και στόχο έχει να συντηρήσει τη συζήτηση για το ανακάτεμα στο πολιτικό σκηνικό, προς όφελος της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Διαδίδοντας τέτοιες ψευτιές, ο Μπακογιάννης και οι άλλοι, αφήνουν υπονοούμενα στο λαό ότι αφού τους στηρίζουν δήθεν και «πρόσωπα από το ΚΚΕ», τότε κάτι καλό μπορεί να ετοιμάζουν και κάτι φιλολαϊκό μπορεί να κομίζουν. Αρα, είναι προς το συμφέρον του λαού να τους στηρίξει και μαζί την αναμόρφωση στο πολιτικό σκηνικό την οποία επιδιώκουν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη που στήνουν απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Προβοκάρουν το ΚΚΕ και την ίδια ώρα παρουσιάζουν το γερασμένο πολιτικό προσωπικό του συστήματος σαν κάτι το «καινούριο» και το «ελπιδοφόρο», για να οδηγήσουν το λαό συναινετικά στη σφαγή του. Χρειάζεται επαγρύπνηση και οργάνωση για να πάρουν την απάντησή τους άμεσα και αποτελεσματικά. Να μη βρουν ούτε χαραμάδα να περνάνε την αντιλαϊκή πολιτική και την άθλια προπαγάνδα τους.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανοιχτή πρόκληση στο λαό

Διαστάσεις ανοιχτής πρόκλησης στο λαό και στον κοινό νου παίρνει η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών για την τοπική διοίκηση σαν επιβεβαίωση της πολιτικής του και σαν μήνυμα αποδοχής της από τα λαϊκά στρώματα. Στο πλαίσιο αυτής της βολικής για το ΠΑΣΟΚ ερμηνείας, ξεδιπλώνεται τις τελευταίες μέρες μια ασύλληπτου μεγέθους προπαγανδιστική προσπάθεια να νομιμοποιηθούν στις λαϊκές συνειδήσεις τα χειρότερα που ετοιμάζουν η κυβέρνηση, η τρόικα και οι σύμμαχοί τους ενάντια στο λαό. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ, η οποία ερμηνεύει το αποτέλεσμα σαν επιβεβαίωση της δικής της γραμμής, και πιέζει την κυβέρνηση για περισσότερη συναίνεση και διευρυμένη συμμαχία στο χτύπημα του λαού.

Ποια είναι η πραγματικότητα; Σε μια εκλογική αναμέτρηση με πολιτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα αυτών που έχουν οι εθνικές εκλογές, όπως από την πρώτη στιγμή είχε σημειώσει το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ έχασε από τον πρώτο γύρο 1.200.000 ψηφοφόρους σε σχέση με όσους το στήριξαν στις εκλογές του 2009. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ, η οποία επίσης χάνει 550.000 ψήφους. Η τεράστια αποχή, όπως απέδειξε και ο β' γύρος των εκλογών, εμπεριέχει σε πολύ μεγάλο βαθμό πολιτική θέση καταδίκης και διαμαρτυρίας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Γι' αυτό και χιλιάδες από τους ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν στον α' γύρο τα δύο κόμματα, επέλεξαν στο β' γύρο να μην πάνε καθόλου να ψηφίσουν, ενώ αυξήθηκαν ανάλογα τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Επί της ουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκέντρωσαν αθροιστικά σ' αυτές τις εκλογές περίπου 3.000.000 ψήφους, όσες συγκέντρωσε ο καθένας μόνο του το 1993, όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές, ή το 2004, όταν το ίδιο συνέβη με τη ΝΔ. Στην πλειοψηφία τους, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που τελικά εκλέγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στηρίχτηκαν στον α' γύρο από ποσοστό του εκλογικού σώματος λίγο πάνω από το 10%! Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ, με την καθαρή του θέση ενάντια στο δικομματισμό και στην πολιτική που αυτός συνυπηρετεί με τα δεκανίκια του, κατέγραψε σε απόλυτα μεγέθη αύξηση κατά 75.000 ψήφους αγγίζοντας το 11%. Το κάλεσμα του Κόμματος για «κάτω ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ» εκφράστηκε με σαφήνεια στην κάλπη, ανεξάρτητα αν δεν εκφράστηκε ολόκληρο με επιλογή θετικής ψήφου.

Η ερμηνεία που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει την άποψη ότι ο λαός το στηρίζει, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο ρόλος του είναι να κόβει την πραγματικότητα στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου γιατί αυτά υπηρετεί. Από αυτή τη σκοπιά, δεν μπορεί να κάνει πίσω στην προώθηση των προαποφασισμένων ανατροπών και δεν έχει άλλη διέξοδο πέρα από το να προσπαθεί να κοροϊδεύει το λαό. Οπως έκανε και πριν από μερικούς μήνες, διαδίδοντας ξετσίπωτα ότι υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου που συναντούν τον πρωθυπουργό στο δρόμο και τον παρακαλούν να τους πάρει το μισθό για να σωθεί δήθεν η χώρα! Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί ούτε λεπτό την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να τους σερβίρουν κυβέρνηση - ΝΔ και τα παπαγαλάκια τους. Σε βάρος του πολιτεύονται και θέλουν το κακό. Οργάνωση τώρα, συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή τους.Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ