Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είναι ταξική επιλογή...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συντηρεί έναν δημόσιο τομέα που κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, διαλαλούν η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και φυσικά τα κάθε λογής παπαγαλάκια των Μέσων Ενημέρωσης...

Γι' αυτό μας λένε πρέπει να περιοριστεί το κόστος με κάθε τρόπο. Δηλαδή, με λιγότερα νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, φοιτητικές εστίες, υποδομές στα νησιά και τόσα άλλα.

Φυσικά - στην ανάγκη - δεν πρέπει να διστάσουμε και μπροστά σε απολύσεις είτε συμβασιούχων είτε μόνιμων υπαλλήλων. Τι να κάνουμε, αυτές είναι οι ανάγκες...

Για κάποια περίεργη αιτία, όμως, η ίδια χώρα που δεν μπορεί να διαθέτει αυτό το ...ακριβό κράτος μπορεί να διαθέτει άλλα πράγματα.

Οπως, για παράδειγμα, ιδιωτικές τράπεζες που χρηματοδοτήθηκαν με δεκάδες δισεκατομμύρια μόνο τα τελευταία 2 χρόνια και επιδοτούνται όλα τα προηγούμενα.

Βιομήχανους που «μασάνε» επί χρόνια επιδοτήσεις κάθε είδους για να «μετακομίσουν» στη συνέχεια στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία αναζητώντας ακόμη μικρότερους μισθούς.

«Θεσμικούς επενδυτές» που μέσω του τραπεζικού συστήματος παίρνουν επί χρόνια κέρδη από τα κρατικά ομόλογα και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Εφοπλιστές που εκμεταλλεύονται δωρεάν τις υποδομές της Ελλάδας χωρίς να πληρώνουν δραχμή για φόρους ή για εισφορές στα Ταμεία των ναυτικών και των ναυτεργατών.

Πολυεθνικές που αρπάζουν τις επιδοτήσεις ανεργίας με μορφή «ενεργητικών πολιτικών» για να απασχολούν ανθρώπους με συμβάσεις μίας βδομάδας και 3 μηνών.

Κατασκευαστικές εταιρείες που πληρώνονται και με το παραπάνω για τα περίφημα δημόσια έργα και μετά παίρνουν και «πανωπροίκια» της τάξης του 100 και 150%...

Ολα τα παραπάνω δεν τους φαίνονται ζημιογόνα για την εθνική οικονομία. Τους φαίνονται ...αναπτυξιακά. Ασχετα αν αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες του δημόσιου χρέους.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Και στο τέλος τους φταίνε οι όποιες παροχές προς το λαό και φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους έχουν αναγάγει σε ένα είδος ...καταπιεστών του λαού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org