Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανοιχτή πρόκληση στο λαό

Διαστάσεις ανοιχτής πρόκλησης στο λαό και στον κοινό νου παίρνει η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών για την τοπική διοίκηση σαν επιβεβαίωση της πολιτικής του και σαν μήνυμα αποδοχής της από τα λαϊκά στρώματα. Στο πλαίσιο αυτής της βολικής για το ΠΑΣΟΚ ερμηνείας, ξεδιπλώνεται τις τελευταίες μέρες μια ασύλληπτου μεγέθους προπαγανδιστική προσπάθεια να νομιμοποιηθούν στις λαϊκές συνειδήσεις τα χειρότερα που ετοιμάζουν η κυβέρνηση, η τρόικα και οι σύμμαχοί τους ενάντια στο λαό. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ, η οποία ερμηνεύει το αποτέλεσμα σαν επιβεβαίωση της δικής της γραμμής, και πιέζει την κυβέρνηση για περισσότερη συναίνεση και διευρυμένη συμμαχία στο χτύπημα του λαού.

Ποια είναι η πραγματικότητα; Σε μια εκλογική αναμέτρηση με πολιτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα αυτών που έχουν οι εθνικές εκλογές, όπως από την πρώτη στιγμή είχε σημειώσει το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ έχασε από τον πρώτο γύρο 1.200.000 ψηφοφόρους σε σχέση με όσους το στήριξαν στις εκλογές του 2009. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ, η οποία επίσης χάνει 550.000 ψήφους. Η τεράστια αποχή, όπως απέδειξε και ο β' γύρος των εκλογών, εμπεριέχει σε πολύ μεγάλο βαθμό πολιτική θέση καταδίκης και διαμαρτυρίας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Γι' αυτό και χιλιάδες από τους ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν στον α' γύρο τα δύο κόμματα, επέλεξαν στο β' γύρο να μην πάνε καθόλου να ψηφίσουν, ενώ αυξήθηκαν ανάλογα τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Επί της ουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκέντρωσαν αθροιστικά σ' αυτές τις εκλογές περίπου 3.000.000 ψήφους, όσες συγκέντρωσε ο καθένας μόνο του το 1993, όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές, ή το 2004, όταν το ίδιο συνέβη με τη ΝΔ. Στην πλειοψηφία τους, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που τελικά εκλέγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στηρίχτηκαν στον α' γύρο από ποσοστό του εκλογικού σώματος λίγο πάνω από το 10%! Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ, με την καθαρή του θέση ενάντια στο δικομματισμό και στην πολιτική που αυτός συνυπηρετεί με τα δεκανίκια του, κατέγραψε σε απόλυτα μεγέθη αύξηση κατά 75.000 ψήφους αγγίζοντας το 11%. Το κάλεσμα του Κόμματος για «κάτω ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, πάνω το ΚΚΕ» εκφράστηκε με σαφήνεια στην κάλπη, ανεξάρτητα αν δεν εκφράστηκε ολόκληρο με επιλογή θετικής ψήφου.

Η ερμηνεία που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ για να εκφράσει την άποψη ότι ο λαός το στηρίζει, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο ρόλος του είναι να κόβει την πραγματικότητα στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου γιατί αυτά υπηρετεί. Από αυτή τη σκοπιά, δεν μπορεί να κάνει πίσω στην προώθηση των προαποφασισμένων ανατροπών και δεν έχει άλλη διέξοδο πέρα από το να προσπαθεί να κοροϊδεύει το λαό. Οπως έκανε και πριν από μερικούς μήνες, διαδίδοντας ξετσίπωτα ότι υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου που συναντούν τον πρωθυπουργό στο δρόμο και τον παρακαλούν να τους πάρει το μισθό για να σωθεί δήθεν η χώρα! Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί ούτε λεπτό την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να τους σερβίρουν κυβέρνηση - ΝΔ και τα παπαγαλάκια τους. Σε βάρος του πολιτεύονται και θέλουν το κακό. Οργάνωση τώρα, συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ