Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Επιχαίρει για την κολεγιά με το ΠΑΣΟΚ

Με απροκάλυπτο τρόπο διαφημίζει ο Φ. Κουβέλης τη γενικευμένη κολεγιά με το ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος ότι το κόμμα του εξέλεξε 40 δημάρχους, τους οποίους στήριξε με την κυβέρνηση κατά κύριο λόγο και κατά περίπτωση με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τους «Οικολόγους - Πράσινους», με όλους δηλαδή τους στυλοβάτες του συστήματος.

Σε συνεντεύξεις του (ρ/σ «Αθήνα 9.84» και «Βήμα»), προσπάθησε να δικαιολογήσει την ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι ευρύτατες συνεργασίες δεν επιτεύχθηκαν στη βάση της πολιτικής και ιδεολογικής τους συγγένειας, αλλά της «φερεγγυότητας» των προσώπων και των προγραμμάτων.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την πρεμούρα του για διεύρυνση αυτής της συνεργασίας, λέγοντας ότι «οι κυβερνήσεις συνεργασίας, πράγματι, θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια διαφορετική θεώρηση και αντιμετώπιση των πολιτικών πραγμάτων», αλλά «δεν υπάρχει ως πολιτική αντίληψη, ως κουλτούρα».

Ο Δ. Χατζησωκράτης, μιλώντας στο «Κανάλι 1», ήταν πιο καθαρός, υποδεικνύοντας τη «δίκαιη μείωση του ελλείμματος και του χρέους», την ανατροπή «της πελατειακής διαχείρισης» και την αντιμετώπιση της «φοροδιαφυγής» σαν τα στοιχεία εκείνα που ανοίγουν προοπτική υποτίθεται υπέρ του λαού, την οποία το κόμμα του θα μπορούσε να στηρίξει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ