Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το λερώσουν

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» απάντησε στην αντιΚΚΕ προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ

«

Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι προβοκάτσιες σε βάρος του θα ενταθούν, επειδή τα αστικά κόμματα και οι προπαγανδιστές τους θέλουν το λαό φοβισμένο, ηττημένο και στριμωγμένο στη γωνία. Προϋπόθεση για να πετύχουν τα σχέδιά τους είναι να απαξιώσουν το ΚΚΕ στις λαϊκές συνειδήσεις, να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή του στα λαϊκά στρώματα.

Στα πλαίσια αυτά, ο αποτυχών να εκλεγεί περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπατόλιας, και το επιτελείο του, "παπαγαλίζοντας" τις προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ και των εκδοτικών συγκροτημάτων που το στηρίζουν, δικαιολογούσαν την αποτυχία τους ισχυριζόμενοι, ξεδιάντροπα, ότι το ΚΚΕ στην Καρδίτσα στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ στο β' γύρο. Η ατιμία και ο γκεμπελισμός σε όλο τους το μεγαλείο!».

Αυτά τόνισε ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χτες, απαντώντας και στα προβοκατόρικα περί «υπόγειων διαδρομών ψήφων στην Καρδίτσα», που ξεστόμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ.

Ο Β. Μπούτας αξιοποίησε και τα αριθμητικά στοιχεία των εκλογών για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα οποία:

  • Το ψηφοδέλτιο του Απ. Παπατόλια στην Καρδίτσα στο β' γύρο έχασε 3.623 ψήφους σε σχέση με τον α' γύρο. Κοντά στις 1.000 ψήφους έχασε και ο συνδυασμός του Κ. Αγοραστού της ΝΔ.
  • Η αποχή στην Καρδίτσα στο β' γύρο ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τον α' (32,45% και 52,66% αντίστοιχα) και αυξημένα τα ποσοστά των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων.

Σημειώνοντας ότι τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ομολόγησαν σε ΜΜΕ πως «δικοί» τους ψηφοφόροι απείχαν, κάλεσε τον Απ. Παπατόλια ν' αναζητήσει τις «υπόγειες διαδρομές» στο κόμμα του και ν' αφήσει τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ. «Φαίνεται, όμως - είπε - ότι είναι θρασύδειλος. Θρασύς έναντι του ΚΚΕ το οποίο και συκοφαντεί, δειλός έναντι του ΠΑΣΟΚ, την αντιΚΚΕ προβοκάτσια του οποίου αναμασά».

Και συνέχισε: «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" κάλεσαν το λαό να μην ψηφίσει και στο β΄γύρο τους υποψηφίους και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν είναι κρυφό, το είπαμε φανερά και καθαρά, πολλές φορές. Από τα στοιχεία που δείχνουν ότι στην Καρδίτσα έχουμε μείωση σε ψήφους και του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ και του συνδυασμού της ΝΔ, βγαίνει το συμπέρασμα ότι αρκετοί ψηφοφόροι των δυο κομμάτων ακολούθησαν αυτή την προτροπή».

Εξηγώντας πού οφείλεται και πού στοχεύει η αντιΚΚΕ λυσσαλέα επίθεση, σημείωσε: «Τους έχει πονέσει ότι το ΚΚΕ οργάνωσε αγώνες κατά της αντιλαϊκής πολιτικής για να μη χρεοκοπήσει ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία. Οτι η επίθεση του στιλ "οι αγρότες ζημιώνουν τη χώρα", "το ΚΚΕ χρεοκοπεί τη χώρα, τον τουρισμό, κλπ.", δεν έφερε τα αποτελέσματα που επιδίωκαν.

Ο λαός πρέπει να τους προγκίξει, να τους κάνει οριστικά στην μπάντα. Να δώσει ορμητική συνέχεια, με την οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, στους φορείς του λαϊκού κινήματος. Να συγκροτήσει τη λαϊκή συμμαχία, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ