Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ

Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ: «Δεν πέρασαν είκοσι τέσσερις ώρες από τότε που έκλεισαν οι κάλπες και οι ειδήσεις που ήρθαν, μας έκαναν να τις ξεχάσουμε. Και αυτές και τον Μπουτάρη και τον Καμίνη και όλους όσοι έκαναν την έκπληξη (...) η μία είδηση λέει πως έρχεται μαχαίρι σε 17 ΔΕΚΟ (...) Το παράδειγμα του ΟΣΕ αποτελεί πιλότο. Απομακρύνσεις συμβασιούχων, περικοπές μισθών, μετατάξεις. Η δεύτερη είδηση αναφέρει πως το έλλειμμα του περασμένου χρόνου είναι μεγαλύτερο από το αρχικά υπολογιζόμενο (...) αναζητούνται κάποια επιπλέον δισεκατομμύρια. Ολοι φανταζόμαστε από πού θα τα βρουν. Η τρίτη είδηση έρχεται από την τρόικα (..) ζητούν περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα (...) αυτό που δεν βλέπουμε, είναι οι εναλλακτικές προτάσεις» (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ: «Το κλίμα που διαμόρφωσαν οι κάλπες του β΄ γύρου αναμφίβολα δίνει έναν αέρα στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά τίποτα περισσότερο. Η πολιτική δυναμική θα επικαθορισθεί με σχεδόν άμεσο τρόπο από τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, οι οποίες αναμένονται δραματικές. Εάν αυτό συνδυαστεί με την πρωτοφανή αποχή, το τοπίο φαντάζει σκοτεινό (...) οι δεσμοί της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα χαλαρώνουν επικίνδυνα, γεγονός που καθιστά πιθανότερη την κοινωνική ανάφλεξη» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΜΑΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Χρειαζόμαστε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, αναφέρει κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιδιώξει παραγωγικές και κοινωνικές συναινέσεις. "Σε λίγο καιρό θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές, οι οποίες ενδεχομένως να προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές", τονίζει και προσθέτει: "δεν γίνεται να είμαστε μόνοι μας σ' αυτές τις πρωτοβουλίες"» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Η κρίση την οποία διέρχεται τα τελευταία δύο χρόνια η Ευρώπη τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις (...) μέσα στα δύο ή τρία επόμενα χρόνια δεν θα κριθεί μόνο η τύχη της Ιρλανδίας ή των χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Θα κριθεί και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org