Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κι άλλο τζάμπα χρήμα για το κεφάλαιο

Διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη προς τρόικα ότι θα υλοποιηθούν πλήρως οι στόχοι στήριξης των επιχειρήσεων

Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει το νέο αναπτυξιακό νόμο, με τα συμπληρωματικά κίνητρα για επενδύσεις. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χτες στους εκπροσώπους της τρόικας ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο οποίος, εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης που εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών επιτείνεται, έκανε λόγο για ...«επανεκκίνηση της οικονομίας», εννοώντας προφανώς ότι τα νέα κονδύλια και το τζάμπα χρήμα που θα δοθεί στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου με τον αναπτυξιακό νόμο, θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον για επενδύσεις. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ακόμα με έμφαση ότι υλοποιούνται με ακρίβεια και στο έπακρο οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, που απορρέουν από το μνημόνιο και αφορούν το σκέλος της «στήριξης της επιχειρηματικότητας».

Στην ουσία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε αργότερα, πρόκειται για προώθηση του πακέτου μέτρων και πολιτικών που απαιτεί το κεφάλαιο για τη στήριξη της κερδοφορίας του, ενώ «κινητήριο μοχλό» για την υλοποίηση αυτού του στόχου θα αποτελέσει το ΕΣΠΑ, στο οποίο στηρίζονται μια σειρά από χρηματοδοτικά ταμεία και προγράμματα που προορίζονται για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Οπως ισχυρίστηκε, μέσα στα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθούν 50.000 νέες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός εξήγησε ότι εκτός από τον λεγόμενο αναπτυξιακό νόμο, στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες δράσεις για τη χρηματοδότηση και του εξαγωγικού κεφαλαίου, θα κατατεθεί ο νόμος για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, ο νόμος για τα τεχνικά επαγγέλματα και ο αντίστοιχος για τις ΒΕΠΕ.

Παράλληλα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί η Ιδρυση του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), που, όπως επανέλαβε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, πρόκειται για τράπεζα «ΜΜΕ».

Εντελώς προκλητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στις ανακοινώσεις του για τα ζητήματα της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης και τις συνεχείς ανατιμήσεις, ισχυριζόμενος ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μείωση του πληθωρισμού». Προέβλεψε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα μειωθεί στο 2%-3%, κάτι απόλυτα φυσικό, αφού οι τιμές του επόμενου εξαμήνου θα συγκρίνονται πλέον με τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα των τιμών στα οποία εκτόξευσε η κυβέρνηση τις τιμές φέτος με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στους έμμεσους και Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνταγματική αναθεώρηση για τις ...απαλλοτριώσεις(2011-09-22 00:00:00.0)
Απαιτείται προστασία των αυτοαπασχολούμενων(2011-01-12 00:00:00.0)
«Μάννα» για το μεγάλο κεφάλαιο(2011-01-04 00:00:00.0)
Εργαλείο ενίσχυσης των ισχυρών(2010-12-14 00:00:00.0)
Δρομολογεί νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο(2010-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ