Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Μπάζει χορηγούς στα σχολεία...

Ανακοίνωση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» για τη νέα σχολική χρονιά.

Σε μια φιέστα, όπου κυριάρχησαν οι χορηγοί, εξελίχτηκε η χτεσινή «συνέντευξη Τύπου», της διοίκησης του δήμου Αθήνας, για το νέο πρόγραμμα «Σχολεία - Πάμε Αθήνα». Πρόγραμμα, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τα σοβαρά προβλήματα κτιριακής υποδομής που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αθήνας. Αντιθέτως, επιδιώκει να βάλει τις εταιρείες - χορηγούς, στο «παιχνίδι» των πολιτιστικών - και όχι μόνο - δραστηριοτήτων των σχολείων. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, τεράστιες είναι οι διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που αφήνουν τον κάθε χορηγό ν' αλωνίζει ανενόχλητος στα σχολεία και να προωθεί διάφορα προγράμματα, με σκοπό να διαφημίσει τα προϊόντα του και να αυξήσει την κερδοφορία του.

Το «Σχολεία - Πάμε Αθήνα» είναι ένα «κοινωνικό πρόγραμμα δημιουργικών παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δράσεων που αναπτύσσεται καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους» - όπως περιγράφεται από τη διοίκηση του δήμου. Αφορά 24, συνολικά, δράσεις - εκδηλώσεις με θέματα όπως: οδική αγωγή, ηλεκτρονικό σχολείο, πολιτισμός, κάρτα υγείας, κοινωνική επιμόρφωση, ημέρα αποταμίευσης.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν την «υπογραφή» χορηγών όπως το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» (ΤΤ), την «KOSMOCAR», τις εκδόσεις «Λιβάνη», την «Εθνική Ασφαλιστική», την «Ευρωγνώση», το «Πλαίσιο» κλπ.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο πρόγραμμα «Ημέρα Αποταμίευσης». Σύμφωνα με αυτό, σε κάθε σχολείο θα δοθεί ένας υπερμεγέθης κουμπαράς, όπου οι μαθητές θα βάζουν χρήματα. Στις 31 Οκτώβρη θα σπάσουν οι μαθητές τους κουμπαράδες και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διπλασιαστεί με χρήματα από το Ταμιευτήριο (σ.σ. είναι σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης) και θα... επενδυθεί για να μπουν λουλούδια στις αυλές των σχολείων! Κάπως έτσι περνάνε τη λογική στα παιδιά ότι αν βάλουν κάποια λεφτά στην άκρη, γονείς ή μαθητές, και προσθέσει άλλα τόσα κάποιος χορηγός, θα γίνει η παιδεία... καλύτερη και τα σχολεία θα... αναβαθμιστούν. Λες και πρόκειται για κάποια ατομική υπόθεση...

Μάλιστα, ο Αγγελος Φιλιππίδης, πρόεδρος του ΤΤ- ομιλητής μαζί με το δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Τεντόμα - δε δίστασε να πει, επί της ουσίας, ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας, παρουσιάζοντας επιπλέον, το αντίστοιχο πρόγραμμα αποταμίευσης του ΤΤ για μαθητές και παιδιά, με την ονομασία «Μεγαλώνω».

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», σε χτεσινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δείχνει τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αθήνας: Το 12% των σχολείων στο δήμο, λειτουργούν με διπλοβάρδια. Το 8% στεγάζεται σε μισθωμένα κτίρια. Η κάλυψη των αναγκών για τα νηπιαγωγεία φτάνει μόλις στο 52%, για τα δημοτικά στο 86%, στα γυμνάσια το 61% και το 70% σε Λύκεια - ΤΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ριζικά αντίθετο το ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση του ΤΤ(2013-01-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-09-08 00:00:00.0)
Το έγκλημα επαναλαμβάνεται(2005-12-18 00:00:00.0)
Συμπαράταξη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση(2001-02-16 00:00:00.0)
SOS για τα στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων(1998-02-12 00:00:00.0)
Αιτήσεις με... σκόνη 7 ετών(1995-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ