Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Διέξοδος» μέσω της αντιλαϊκής επέλασης

Η στοχοπροσήλωση και η συνέπεια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις το μεγάλο όπλο του πρωθυπουργού και για την έξοδο από την «αρνητική συγκυρία»

Νέο μήνυμα προς την πλουτοκρατία ότι δε θα κάνει «καμία έκπτωση» και «καμία παρέκκλιση» στην αντιλαϊκή επίθεση έστειλε ο Κ. Καραμανλής, αφήνοντας ταυτόχρονα σαφώς να εννοηθεί ότι προσδοκά ότι τα μεγάλα αφεντικά θα αναγνωρίσουν τη συνεπή στάση του.

Η στοχοπροσήλωση στην πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και η επιτάχυνση στην υλοποίησή τους αποτελεί για τον πρωθυπουργό και τη διέξοδο από την «αρνητική συγκυρία» και την ενδοκυβερνητική αναταραχή.

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε η σύντομη εισήγησή του στη χτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα επιτρέψει να γίνουν τροχοπέδη στο έργο της κυβέρνησης το κλίμα που καλλιεργείται με τις αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα των υπουργών,... αλλά και των μοναστηριών. «Δεν εθελοτυφλούμε αλλά και δε θα γίνουν τροχοπέδη για τη συνέχιση του έργου μας», τόνισε αναφερόμενος σε τρέχουσες υποθέσεις «τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα», όπως είπε. Ο ίδιος πάντως δήλωσε αποφασισμένος να μην κάνει «εκπτώσεις για το πρόσκαιρο» ούτε «παρεκκλίσεις από τον στόχο». Από τους υπουργούς ζήτησε «ως συμπαγής ομάδα» να ακολουθούν αυτόν «το δύσκολο δρόμο», καλώντας τους ταυτόχρονα να κάνουν «συνεχή αυτοκριτική». Πάνω απ' όλα όμως ζήτησε «αυστηρή προσήλωση στους στόχους και την ουσία της πολιτικής».

Η πραγματική πρόκληση, σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, είναι η ανταπόκριση «στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής», ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτό περιλαμβάνει την ταχεία υλοποίηση των «μεταρρυθμίσεων». Συγκεκριμένα, απαρίθμησε τις «μεταρρυθμίσεις» στο Ασφαλιστικό, τις ΔΕΚΟ, την Παιδεία, την Υγεία, τα λιμάνια, τους ιδιωτικούς αυτοκινητόδρομους, την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ και της ΔΕΗ, τον «Καποδίστρια 2», τον Πολιτισμό...«Τα εμπόδια απ' όπου και αν προέρχονται δε μας κάμπτουν. Η πραγματική πολιτική γίνεται στο πεδίο της δράσης», υπογράμμισε.

Στο «μάτι του κυκλώνα» ο Βουλγαράκης

Εντονες όμως είναι την ίδια στιγμή οι φήμες και οι πιέσεις για παραιτήσεις - αποκεφαλισμούς υπουργών που τα ονόματά τους έχουν εμπλακεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, με τον Γ. Βουλγαράκη να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα». Επίσημα ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να καλύπτει τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, διαμηνύοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα όσα είπε ο Κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ. Ο ίδιος ο Γ. Βουλγαράκης ανέλαβε χθες να απαντήσει στις αποκαλύψεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες η σύζυγός του και συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη εισέπραξε 300 χιλιάδες ευρώ για συμβόλαιο ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «επιχείρηση συκοφάντησης και πολιτικής του εξόντωσης», κατηγορώντας τον Γ. Καρατζαφέρη ότι έφτασε «σε έσχατο σημείο ψεύδους και αμοραλισμού», αναφέροντας ότι «η συμβολαιογραφική αμοιβή στα συμβόλαια του Δημοσίου ή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου παρακρατείται μεν από το συμβολαιογράφο αποδίδεται δε εξ ολοκλήρου στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, όπως σαφέστατα ο νόμος ορίζει». Υποστηρίζει επίσης ότι «τα κέντρα που συντονίζουν τις λασπολογικές επιθέσεις εναντίον μου μετέρχονται όλων των μέσων», δίχως όμως να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ