Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βαθύτατα πολιτικές οι ευρωεκλογές

Από τους πανηγυρισμούς οπαδών του ΚΚ στην Ομόνοια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών του 2004
Από τους πανηγυρισμούς οπαδών του ΚΚ στην Ομόνοια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών του 2004
Κληθείσα να σχολιάσει την άποψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πως οι ευρωεκλογές θα πάρουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και του πρωθυπουργού ο οποίος είπε ότι είναι μεν σημαντικές για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά όχι καθοριστικές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε:

«Οπως τον συμφέρει ο καθένας. Οι ευρωεκλογές είναι βαθύτατα πολιτικές. Διότι σήμερα είναι καθοριστική η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην Ελλάδα. Με την εξής έννοια όμως: Οχι ότι είναι μια εισαγόμενη πολιτική, αλλά είναι μια πολιτική που οι ελληνικές κυβερνήσεις συμμετείχαν στη διαμόρφωσή της ενεργά. Επομένως, κρίνεται η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, τι θέση έχουν απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και με αυτή την έννοια η ψήφος παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο και για τις εξελίξεις για το κίνημα. Για να βγει δυναμωμένο το κίνημα πρέπει να χάσουν ψήφους τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Τώρα, θέλετε να το πείτε δημοψήφισμα; θέλετε να το πείτε εφαλτήριο καταδίκης και εφαλτήριο δυναμώματος του κινήματος; πείτε το έτσι. Εμείς πάντως στη μάχη θα δώσουμε γενικότερο πολιτικό χαρακτήρα και εθνικό και πανευρωπαϊκό. Οσο εξαρτάται από εμάς. Και δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Το ΠΑΣΟΚ λέει δε φταίει η Ευρωπαϊκή Ενωση φταίει η Νέα Δημοκρατία. Θέλει να εξαγνίσει την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ή και όταν κάνει μια κριτική κάνει στο νεοφιλελευθερισμό γενικά και αφηρημένα, ενώ νεοφιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα είναι ίδια γεύση.

Το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ και, μπορώ να σας πω, μέσα στη Βουλή ακόμα πιο ανοιχτά από το ΠΑΣΟΚ. Εδώ πρόκειται για μεγάλη εξαπάτηση του λαού. Αφήνει την πόρτα ανοιχτή, δηλαδή, όταν θα είναι αυτός σε μια κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. τα ίδια. Δεν τον ταυτίζω ιδεολογικά με το Συνασπισμό, αλλά αν εξαιρέσει κανείς έναν ηγεμονισμό που έχει τι εκφράζει; Διαμαρτύρεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί π.χ. οι Ελληνες επιχειρηματίες δεν έχουν περιούσια θέση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό εκφράζει ο Καρατζαφέρης.

Επομένως, όλα κινούνται μέσα στη λογική του ευρωμονόδρομου. Για να μη σας πω ότι στελέχη των κομμάτων αυτών έξω ψηφίζουν το ίδιο με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Οπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κολέγια. Οταν βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι άκρως κοσμοπολίτες. Οταν έρχονται στην Ελλάδα, επειδή το λαϊκό κίνημα εμφανίζει μια άνοδο, φοράνε το τζιν και γίνονται ακτιβιστές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοχεύουν νεανικές συνειδήσεις(2019-03-29 00:00:00.0)
Ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ενάντια στα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ(2014-04-11 00:00:00.0)
Να είναι σταθμός για το σάλπισμα της Αντεπίθεσης(2009-05-03 00:00:00.0)
Νέες αυταπάτες σκορπίζουν οι οπορτουνιστές(2009-04-30 00:00:00.0)
Ενισχύστε την ανυποχώρητη αγωνιστική στάση του ΚΚΕ(2004-05-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ