Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σοβαρά προβλήματα στον Πειραιά

Η νέα σχολική χρονιά θα βρει συνολικά 58 σχολεία (19 νηπιαγωγεία, 10 δημοτικά, 6 γυμνάσια, 5 λύκεια, 9 ΣΕΚ, 1 ΣΕΕΚ και 8 ΤΕΕ) του Πειραιά και των νησιών, να στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια, αρκετά από τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές και σε άλλα οι ιδιοκτήτες κάνουν έξωση. Σοβαρά προβλήματα και χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών αντιμετωπίζουν το Ειδικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ Πειραιά και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά. Τα στοιχεία αυτά έδωσε χτες στη δημοσιότητα η νομαρχία.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τον ταχύ οπτικό έλεγχο που διενήργησαν στο πλαίσιο προσεισμικού ελέγχου ομάδες μηχανικών του ΕΜΠ, από το σύνολο των σχολικών κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή, τα 79 σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν πριν το 1959. Από αυτά 11 έχουν χτιστεί τον 19ο αιώνα, με τα παλαιότερα να χρονολογούνται από το 1820!

Οσο για το πρόγραμμα της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης των αύλειων χώρων 40 σχολείων που έσπευσε να ανακοινώσει προεκλογικά το υπουργείο Παιδείας, καθυστερεί και ο ΟΣΚ δεν έχει υπογράψει ακόμη την αναγκαία προγραμματική σύμβαση ύψους 5,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, στον «αέρα» παραμένει το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταβάλει τα απαιτούμενα κονδύλια για φέτος, αλλά δεν έχει εξοφλήσει καν τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων για τα περσινά δρομολόγια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ