Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Η Νοτιοδυτική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των φεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται φέτος για να γιορταστούν τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ (1918) και τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ (1968), διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τους αγωνιστές που στα χρόνια της φασιστικής κατοχής (1940-1944) βρέθηκαν κρατούμενοι και μαρτύρησαν στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 του Σεπτέμβρη στο Παλατάκι Χαϊδαρίου στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Ελένη Κατροδαύλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα υπάρχει έκθεση ντοκουμέντων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, τα Παραρτήματα Κέρκυρας της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και του Συλλόγου Φίλων και Απογόνων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν, την Κυριακή 14 του Σεπτέμβρη, στο Λαζαρέτο, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές του ελληνικού λαού. Οι 118 (καταμετρημένοι) εκτελεσμένοι της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που στην πλειοψηφία τους ήταν νέα παιδιά, έπεσαν στο χώρο του Λαζαρέτου κατά την περίοδο 1947-1949. Αναχώρηση ώρα 10 π.μ., από το νέο λιμάνι (Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου).
  • Οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ηρωικό σπίτι της οδού Μπιζανίου 10, την Κυριακή 14/9 και ώρα 7 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Αφήγηση του χρονικού για το «κάστρο της Μπιζανίου». Ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ. Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ. Δρώμενο αφιερωμένο στα 90 χρόνια του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση - αφιέρωμα στα 90 χρόνια του ΚΚΕ και στη συμβολή του στο κίνημα των υγειονομικών την περίοδο της Κατοχής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/9, στις 7 μ.μ., στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στο χώρο του κυλικείου (στάση ΜΕΤΡΟ «Κατεχάκη»). Θα περιλαμβάνει ομιλία, έκθεση φωτογραφικών - αρχειακών ντοκουμέντων, προβολή των θέσεων του ΚΚΕ για την Υγεία - Πρόνοια, κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των εκτελεσμένων. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο Τομέας Υγείας - Πρόνοιας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ και οι τομείς Υγείας των ΤΕΙ - ΑΕΙ της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Γ. Νάνος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ