Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
«Σήμα» που χαρακτηρίζει επικίνδυνα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ

Ενα απαράδεκτο και επικίνδυνο «επείγον σήμα» που εστάλη από το Γραφείο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, το οποίο ουσιαστικά χαρακτηρίζει τα μέλη του ΠΑΜΕ και τα μέλη των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ αλλά και μέλη φιλειρηνικών οργανώσεων ως επικίνδυνους να προβούν σε «έκνομες ενέργειες» και να προκαλέσουν πυρκαγιές, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ».

Συγκεκριμένα, το «επείγον σήμα» που υπογράφει ο Διευθυντής Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Ανδρέας Σγουρός, εστάλη στις 5 Αυγούστου 2008 με αφορμή τη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ για τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη ρίψη ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008 στην Ακρόπολη. Το «σήμα» εστάλη προς τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Αττικής, το ΕΚΑΒ, τις Διευθύνσεις Ασφάλειας, Τροχαίας, την άμεση Δράση, τα ΥΜΕΤ και ΥΑΤ Αττικής, τη ΓΑΔΑ και διάφορους υπασπιστές, διευθυντές, αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Στο «σήμα», το Γραφείο Επιχειρήσεων ζητά να διατεθούν ένα όχημα από την Πυροσβεστική και ένα από το ΕΚΑΒ που θα πρέπει να βρίσκονται στην είσοδο του Ζαππείου μιας και θα ακολουθούσε συγκέντρωση προς την πλατεία Συντάγματος, για τον εξής λόγο:

«Κρίνουμε αναγκαία τη διάθεση των ανωτέρω οχημάτων καθόσον την Πέμπτη 7-8-08 και ώρα 19.30', στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με πρωτοβουλία της "ΕΕΔΥΕ", θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - εκδήλωση επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 63 χρόνων από τη ρίψη ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι με σύνθημα: "Οχι στα πυρηνικά και στους εξοπλισμούς. Οχι στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ". Θα ακολουθήσει πορεία στην Πλ. Συντάγματος.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μέλη του ΠΑΜΕ, κομματικών οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ κ.ά. φιλειρηνικών οργανώσεων και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών από έκνομες ενέργειες των συγκεντρωθησομένων»!

Η στάση τους αυτή αποκαλύπτει το ποιος και το πώς επιχειρούν να προετοιμάσουν προβοκάτσιες σε βάρος διαδηλωτών. Και βέβαια, γίνεται αντιληπτός ο τρόπος με τον οποίο οι δυνάμεις καταστολής αντιλαμβάνονται όχι μόνο μια ειρηνική διαδήλωση, αλλά και τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος. Αλήθεια τι έχει να πει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο γι' αυτές τις επικίνδυνες ενέργειες; Ετσι κι αλλιώς είναι πολιτικά εκτεθειμένη. Ερωτηματικό πάντως αποτελεί το εάν η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτούργησε αυτοβούλως ή μεσολάβησε κάποια άλλη υπηρεσία, στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής» υστερίας. Το λέμε αυτό επειδή στο επείγον «σήμα» το Γραφείο Επιχειρήσεων παραθέτει συγκεκριμένο σύνθημα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Πάντως, τέτοια γεγονότα μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού, είτε έτσι είτε αλλιώς, δημιουργούν από μόνα τους και ένα κλίμα τρομοκράτησης του λαού, ενώ πολύ περισσότερο τροφοδοτούν και όσους είναι βαλτοί να δυναμιτίζουν διαδηλώσεις εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Γι' αυτό και χρειάζεται δυνάμωμα της ταξικής, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, πολιτικό αποδυνάμωμα, τσάκισμα των κομμάτων εξουσίας, λαϊκή χειραφέτηση απ' αυτά, πάλη ρήξης με τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ