Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ »
Να επιστρέψουν στις χώρες τους οι ξένοι στρατοί

Ανακοίνωση της ΚΕΘΑ για τις εξελίξεις στο Κόσσοβο και την ΠΓΔΜ

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) σε ανακοίνωσή της για τα θέματα του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η ενδεχόμενη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου από την ελληνική κυβέρνηση θα ενισχύσει και την προσπάθεια των Τούρκων για αναγνώριση ως ανεξάρτητου του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, αποδυναμώνοντας τις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις. Θα έρθει επίσης σε αντίθεση με τη βούληση του κυπριακού λαού για το σχέδιο Ανάν.

Θα σημαίνει τέλος πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει υπόψη της ότι:

  • Είναι σίγουρη η εκμετάλλευση της αναγνώρισης από κύκλους που επιζητούν την αποσταθεροποίηση της Θράκης, αναβιώνοντας παράλληλα τους παραλογισμούς των υπερεθνικιστικών και ανιστόρητων κύκλων περί δικαιωμάτων και βλέψεων των Τσάμηδων.
  • Συμμετέχει στον περαιτέρω διαμελισμό του κράτους των Σέρβων με την κοιλάδα του Πρέσεβο και ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις των Αλβανών των Σκοπίων και Μαυροβουνίου.
  • Ενισχύει τις όποιες βλέψεις και άλλων μειονοτικών ομάδων στα Βαλκάνια (Μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, Ούγγρων της Σερβίας και της Ρουμανίας) αλλά και τις παρόμοιες με του Κοσσόβου περιπτώσεις ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας, την Οσετίας, την Υπερδνειστερίας κοκ. Από τις εξελίξεις αυτές δε θα λείψουν οι επιπτώσεις στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, στην Ισπανία κ.ο.κ.
  • Συνηγορεί στην ανατροπή των συνθηκών και συμφωνιών περί μη αλλαγής των συνόρων στην Ευρώπη.

Το όνομα των Σκοπίων με ό,τι σέρνει μαζί του πρέπει να καθορίζει με σαφήνεια τη γεωγραφική διάσταση αυτού του κράτους, να το αποδεσμεύει τελείως από την ιστορία της Μακεδονίας, να αποκλείει λυτρωτικές ανιστόρητες βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας, να μην πλήττει επ' ουδενί τα ελληνικά συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα, κράτους, έθνους, λαού. Οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να έχουν καθαρή στήριξη σε Συμφωνίες, Συνθήκες, συνταγματική τροποποίηση εκ μέρους αυτού του κράτους και σε εγγυήσεις του ΟΗΕ και των οργάνων του.

Οι ξένοι στρατοί που βρίσκονται σε Κόσσοβο και Σκόπια πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους, οι ξένες βάσεις πρέπει να διαλυθούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ