Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Πρόταση για ανατροπή και όχι συμβιβασμό!

Ομιλία, του μέλους του ΠΓ της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος, σε συγκέντρωση εργαζομένων στη Σαλαμίνα

ΛΕΠΙΔΗΣ

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, την πρόταση για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία, παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ σε εργαζόμενους της Σαλαμίνας ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση του νησιού. Ο Σπ. Χαλβατζής απηύθυνε το αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους, τους μικρεμπόρους - μικροβιοτέχνες αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και την εργαζόμενη διανόηση, τους ανθρώπους που «στέκονται αρνητικοί στην πολιτική του δικομματισμού», που «αρνούνται να αποδεχτούν τη δυσοσμία της πολιτικής των αστικών κομμάτων», που δε συμβιβάζονται με «το κλίμα διαφθοράς, χρηματισμού, ευτελισμού των αξιών», που «δεν υποτάσσονται στην πολιτική καταπάτησης βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων». «Τους λέμε - υπογράμμισε - ότι υπάρχει διέξοδος. Είναι η πρόταση του ΚΚΕ».

«Η πρόταση αυτή - συνέχισε - μπορεί να ενισχύεται αποτελεσματικά από την καθημερινή ανάπτυξη του μαζικού, λαϊκού κινήματος, από την ενίσχυση του ταξικού κινήματος, με την πλατιά συμμετοχή των εργατών, άλλων εργαζομένων, λαϊκών στρωμάτων και κυρίως νέων εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται στο περιθώριο από την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί σήμερα η ΝΔ, χτες το ΠΑΣΟΚ, πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων». «Η δράση, η πάλη μας - επισήμανε - αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα. Αναδεικνύουμε και παλεύουμε για να γίνει συνείδηση ότι υπάρχει η διέξοδος και η προοπτική. Αλλά και το περιεχόμενό της, η προοπτική της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας που είναι πρόταση εξουσίας των εργαζομένων. Είναι η αναγκαία πρόταση για ανατροπή και όχι συμβιβασμό, υποταγή, φτιασίδωμα του συστήματος».

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, ανέφερε, παλεύουν και προσπαθούν να συμβάλλουν «στην ανάπτυξη της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να αποτραπούν οι αντεργατικές, αντιλαϊκές επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων». «Συμβάλλουμε για να διαμορφώνονται όροι, συνθήκες και προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που πλήττει βάναυσα ασφαλιστικά, εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης».

Το ΚΚΕ, συνέχισε, κάλεσε και καλεί το λαό να ξεσηκωθεί, να εναντιωθεί στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που είναι συνέχεια των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών βομβαρδισμών που το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ επιχειρούσαν πριν λίγα χρόνια κατά της Γιουγκοσλαβίας, τότε που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε γη, θάλασσα και αέρα, για να προωθηθούν τα στρατεύματά τους και που η ΝΔ σήμερα συσφίγγει τις σχέσεις της με όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμετέχει δραστήρια στα επιχειρηματικά και άλλα παιχνίδια που γίνονται στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ταυτόχρονα, τόνισε, «παρουσιάζουμε τις θέσεις μας και τη συνολική μας πρόταση για την πορεία διαμόρφωσης των προϋποθέσεων συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού μετώπου πάλης, για τη λαϊκή εξουσία. Για την εξουσία εκείνη, που θα οργανώνει την παραγωγική βάση της χώρας, την ίδια την παραγωγή, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας».

Ο ομιλητής κάλεσε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση απέναντι στον οπορτουνισμό, του οποίου ο κύριος φορέας είναι ο ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «στο μέτρο των δυνάμεών του συμβάλλει στον υποβιβασμό των στόχων του λαϊκού κινήματος, πρωταγωνιστεί στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού και των κατακτήσεών του. Επιδιώκει και "ελπίζει" στην αποδυνάμωση του ΚΚΕ». Και αναφερόμενος σε όλα τα μέλη και τους φίλους τους Κόμματος υπογράμμισε ότι η θετική ανοδική πορεία του ΚΚΕ, η σημερινή κατάσταση της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και ειδικά της νεολαίας «φέρνει στην επικαιρότητα πιο έντονα την ανάγκη των βαθύτερων αλλαγών μέχρι και στο επίπεδο της εξουσίας, στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε» αποφασιστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναφέρει τις προτάσεις για ουσιαστικό έλεγχο στο «πόθεν έσχες» (2012-10-11 00:00:00.0)
Ζωντανά και ανεκπλήρωτα μηνύματα (2010-11-18 00:00:00.0)
Γιατί ΚΚΕ (2009-05-27 00:00:00.0)
Μονόδρομος ο ενιαίος και συντονισμένος αγώνας (2008-09-30 00:00:00.0)
Πάρτε τη σκούπα και σαρώστε τις δυνάμεις του δικομματισμού (2008-03-06 00:00:00.0)
Αναδεικνύουμε τις προϋποθέσεις για τη λαϊκή εξουσία (2008-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org