Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Δημιουργούν ένα ακόμα κράτος - μαριονέτα

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, τα συμβατικά όπλα και την «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ, έκανε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που συνεδρίασε στη Βιέννη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης ως μέλος αντιπροσωπείας της Βουλής.

Ο Κ. Αλυσανδράκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Συνόδου, καταδίκασε την απόσχιση της σερβικής επαρχίας και την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Τόνισε ότι πίσω από την ανεξαρτητοποίηση βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ, που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ακόμα κράτος - μαριονέτα, κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους.

Σημείωσε δε ότι αυτή είναι η πιο πρόσφατη πράξη στη διαδικασία αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων που ξεκίνησε το 1991 με την απόφαση της ΕΕ για αναγνώριση της Σλοβενίας και Κροατίας και συνεχίστηκε με αιματηρές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ο βουλευτής χαρακτήρισε την ανεξαρτητοποίηση ως πολύ αρνητική εξέλιξη για τους λαούς, που δημιουργεί προηγούμενο παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις. Τέλος, καταδίκασε την απόφαση της ΕΕ για αποστολή αστυνομικής δύναμης και μετέφερε το κάλεσμα του ΚΚΕ να μην αναγνωριστεί το Κοσσυφοπέδιο από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, άμεσα ή έμμεσα.

Σχετικά με το θέμα της «αντιπυραυλικής άμυνας», ο Κ. Αλυσανδράκης χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη ύπαρξη και επέκταση του ΝΑΤΟ ως παράγοντα που πλήττει την ειρήνη. Καταδίκασε την εγκατάσταση της αμερικάνικής «αντιπυραυλικής ασπίδας», την οποία χαρακτήρισε ως επιθετική ενέργεια, καθώς και την καταστροφή από τις ΗΠΑ του κατασκοπευτικού δορυφόρου ως ένα ακόμα βήμα προς τον «πόλεμο των άστρων». Σημείωσε δε την όξυνση των αντιθέσεων μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, με την προσπάθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ανταγωνιστεί τις άλλες καπιταλιστικές χώρες για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών. «Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν. Οι αστικές τάξεις είναι αυτές που προκαλούν την αναμέτρηση και τη σύγκρουση», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ