Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγαλώνει η ευρω-φτώχεια...

Πάνω από τα 78 εκατομμύρια ανέρχονται οι «πολίτες» της ΕΕ που ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, ενώ 19 εκατομμύρια είναι παιδιά!

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα, με την οποία επιχειρείται να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα των εθνικών κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Στην έκθεση αναφέρεται ότι το 21% των πολιτών στην Ελλάδα (16% στην ΕΕ) βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, ενώ μετά την καταβολή των κοινωνικών δαπανών το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 14% στην Ελλάδα και στο 8% στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 23% των παιδιών ηλικίας μέχρι 17 ετών στην Ελλάδα (19% στην ΕΕ) βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, ενώ μετά την καταβολή των κοινωνικών δαπανών το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 17% στην Ελλάδα και στο 13% στην ΕΕ.

Αστεία είναι η προσπάθεια της Επιτροπής να εξηγήσει τα αίτια της φτώχειας, τα πραγματικά ποσοστά της οποίας είναι μεγαλύτερα απ' αυτά της Κομισιόν. Οπως αναφέρει η Επιτροπή, η φτώχεια των παιδιών οφείλεται στο γεγονός ότι ζουν σε νοικοκυριά ανέργων χωρίς επαρκή εισοδηματική ενίσχυση ή στο γεγονός ότι οι αμοιβές που λαμβάνουν οι γονείς τους για την εργασία τους, δεν επαρκούν για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της φτώχειας!..


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ