Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Aπό μέρα σε μέρα
Περί αντισεισμικής θωράκισης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει καμία ενημέρωση περί του ότι περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό μάς δήλωσε χτες περιχαρής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας...

Ε, λοιπόν, να τους ενημερώσουμε εμείς επίσημα: Σε μία χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα είναι ΠΑΝΤΑ πιθανό να γίνει ένας μεγάλος σεισμός. Απλά πράγματα.

Το πραγματικό ερώτημα είναι άλλο όμως: Ακόμα κι αν γίνει σεισμός αύριο το πρωί ή σε 5 χρόνια από τώρα, υπάρχει υποδομή αντισεισμικής προστασίας σε αυτή τη χώρα;

Η απάντηση είναι αυτονόητα αρνητική, όπως πασίγνωστη είναι και η αιτία της: Οτι ουδείς ενδιαφέρεται για την ύπαρξη πραγματικής πολιτικής προστασίας. Κι αυτό δε φαίνεται από τις δηλώσεις των υπουργών και των αρμοδίων.

Φαίνεται από τους προϋπολογισμούς που διαθέτουν ελάχιστα κονδύλια σε σχέση με τα απαραίτητα και από τους μηχανισμούς που όλο τους υπόσχονται και ποτέ δε δημιουργούν.

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, σε μερικές μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου θα «ελέγξει» στη Βουλή τον Κ. Καραμανλή για την ...υποχρηματοδότηση της Παιδείας και την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών!

Βλέπετε, έκανε ερώτηση για το θέμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην «ώρα του Πρωθυπουργού».

Εν ολίγοις δε θα προλαβαίνουμε να διαπιστώσουμε ...ποιος μας δουλεύει περισσότερο. Αυτός που θα απαντάει ή αυτός που θα ρωτάει;

Το μόνο βέβαιο είναι πως όλες αυτές τις δεκαετίες που κυβερνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρόβλημα ...υπερχρηματοδότησης της Παιδείας δεν είχαμε ποτέ.

Επίσης ουδέποτε παρατηρήθηκε κάποιο φαινόμενο υπερπληθώρας εκπαιδευτικών και υπερκάλυψης κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού.

Αντιθέτως υπερδιπλασιασμό των δαπανών για ιδιωτική παιδεία (φροντιστήρια κλπ.) είχαμε πάντα.

Οσο για τις πολιτικές κατευθύνσεις τους στα θέματα Παιδείας και οι δυο τους «πίνουν νερό» υπέρ της Συμφωνίας της Μπολόνια.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org