Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βαλκανική Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης

Πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μάρτη, στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Βαλκάνια χωρίς ΝΑΤΟ, ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατεύματα, είναι το θέμα της Συνάντησης Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μάρτη. Η Συνάντηση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και τη στήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). θα γίνει σε αίθουσα του Πανεπιστημίου «Μακεδονία».

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μέσα από συνέντευξη Τύπου που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου, οι στόχοι και οι οργανώσεις που θα συμμετέχουν.

Στόχος της Συνάντησης, που πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους λαούς και τα κράτη της Βαλκανικής, είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και ο σχεδιασμός κοινών αντιδράσεων, κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων από τα Κινήματα Ειρήνης της περιοχής, στο πλαίσιο της πάλης για την αναχαίτιση της ξένης επέμβασης και την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Οπως ήδη έχει ανακοινωθεί, στη Συνάντηση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι 12 οργανώσεων από 10 χώρες της περιοχής (Ελλάδα, Σερβία, Κροατία, Αλβανία, Τουρκία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία και Ουκρανία), καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΣΕ. Θα παρουσιαστούν επίσης εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές σε θέματα, όπως: Ο διαμελισμός των Βαλκανίων και η δημιουργία προτεκτοράτων, η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου. Οι επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, ο ρόλος των ξένων βάσεων, στρατηγείων και στρατευμάτων. Οι αγωγοί υδρογονανθράκων και τα ενεργειακά προβλήματα, η ξένη επέμβαση και εξάρτηση στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org