Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Αποψη από τη συγκέντρωση -πορεία στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο
Αποψη από τη συγκέντρωση -πορεία στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο
Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και στα Βαλκάνια γενικότερα.

Στην Πάτρα, τη Δευτέρα το βράδυ, πλήθος κόσμου ύψωσε φωνή αντίστασης και καταδίκης εναντίον των ΗΠΑ και της ΕΕ. Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «Αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς», εργαζόμενοι και νεολαίοι διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστών: «Το βέτο στο ΝΑΤΟ είναι εμπαιγμός, φτιασίδωμα δεν παίρνει ο ιμπεριαλισμός», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση, στην πλατεία Πίνδου, μίλησε ο Γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, Διονύσης Αρβανιτάκης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η ιμπεριαλιστική ειρήνη είναι η άλλη όψη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Για να εκλείψει ο πόλεμος θα πρέπει να ανατρέψουμε την εξουσία των ιμπεριαλιστών, κάτι για το οποίο δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Σε ό,τι αφορά στην "ανεξαρτησία" του Κοσσόβου εμείς λέμε: Η πραγματική αυτοδιάθεση των λαών γίνεται μόνο με την απαγκίστρωση από τον ιμπεριαλισμό».

Στα Τρίκαλα πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε, τη Δευτέρα το βράδυ, στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και πήρε μέρος στην αντιιμπεριαλιστική πικετοφορία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, ενάντια στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ κατά των λαών των Βαλκανίων. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν απ' την πλατεία Εθνικής Αντίστασης κρατώντας πανό, πικέτες και σημαίες και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια.

Την ίδια ώρα, στην Καρδίτσα ανάλογη κινητοποίηση διοργάνωσε η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τη δημοτική αγορά της πόλης και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στα Βαλκάνια αλλά και κατά της κυβέρνησης που αρνείται να καταδικάσει την αλλαγή συνόρων και να δεσμευτεί για τη μη αναγνώριση του προτεκτοράτου του Κοσσόβου.

Κάλεσμα αγωνιστικής επαγρύπνησης και ετοιμότητας, ανάπτυξης αγώνων ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια απηύθυναν οι κομμουνιστές σε Αρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα με τις χτεσινές πικετοφορίες που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των αντίστοιχων ΝΕ του ΚΚΕ.

Με συνθήματα και πορείες στους κεντρικούς δρόμους των παραπάνω πόλεων απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, να μη συμμετάσχει στις δυνάμεις που αποφάσισε να στείλει η ΕΕ και να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από την περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη (2008-04-03 00:00:00.0)
Στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στον ιμπεριαλισμό (2008-03-02 00:00:00.0)
Μαχητική διαδήλωση (2008-02-23 00:00:00.0)
Εξω το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια! (2008-02-20 00:00:00.0)
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα (2006-01-04 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σ' όλους τους νομούς (2000-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org