Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΚΟΣΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Στο "φουλ οι μηχανές" από σήμερα

Απλώνει τις δραστηριότητές του σε όλη την Ελλάδα το φιλειρηνικό κίνημα

"Φουντώνουν" σε όλη την Ελλάδα οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται, στα πλαίσια του φετινού 20ού ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ της ΕΕΔΥΕ, που από σήμερα και επίσημα "ανοίγει την αυλαία του". Οι δέκα μέρες από τις 7 - 17 Μάη, και όχι μόνο, θα είναι η συνέχεια της δυναμικής παρουσίας του μαχόμενου κινήματος ειρήνης, όλο το προηγούμενο διάστημα, που θα αναδείξει απλά, πιο εντατικά και συντονισμένα τις αιχμές του αγώνα, ενώ θα κορυφωθεί με τη μεγάλη φιλειρηνική αντιιμπεριαλιστική Μαραθώνια Πορεία προς τιμήν του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι πολύμορφες εκδηλώσεις "παντρεύουν" την ενημέρωση και την αντίσταση στην ιμπεριαλιστική "νέα τάξη", με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του αδούλωτου λαού μας και διατρανώνουν τη θέληση των αγωνιστών της ειρήνης, να ζήσουν ειρηνικά, με αξιοπρέπεια με τους γειτονικούς λαούς της περιοχής.

Ετσι, ο κατάλογος αρχίζει:

- Σήμερα Πέμπτη 7 Μάη η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας ξεκινάει εξόρμηση ενημέρωσης μέχρι τις 17 Μάη, για τις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και τους κινδύνους που εγκυμονούνται. Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Επιτροπή στους εκπροσώπους των ΜΜΕ Καβάλας, στις 12.30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

- Αύριο Παρασκευή 8 Μάη

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς διοργανώνει θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΚΔΝ του έργου της Ζωρζ Σαρρή "Το Γαϊτανάκι", στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας "ΕΣΠΕΡΟΣ".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει στις 7.30 μμ φιλειρηνική, αντιπολεμική, αντιΝΑΤΟική, αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση - πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

- Την Κυριακή 10/5

  • Η Επιτροπή Βύρωνα στις 9.00 πμ σε συνεργασία με το Δήμο Βύρωνα διοργανώνει την 3η Νικηφορίδεια Πορεία από την Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο) στο Σκοπευτήριο Καισαριανής για να τιμήσουν τη θυσία των 200 πατριωτών κομμουνιστών. Στην πορεία συμμετέχουν το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Βύρωνα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου, το Σωματείο Συνταξιούχων, καθώς και οι Επιτροπές Ειρήνης Δάφνης, Υμηττού, Ηλιούπολης. Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου θα συμμετάσχει με πορεία που θα ξεκινήσει στις 9.30 πμ από την πλατεία Γαρδένιας προς το Σκοπευτήριο Καισαριανής.
  • Από τις 10 - 13/5 ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος "Προφήτης Ηλίας" Νεάπολης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και τα 20ό και 25ο Δημοτικά Σχολεία πραγματοποιεί Εκθεση Ζωγραφικής των παιδιών με θέμα την ειρήνη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Ηλεκτρικού, στις 7.30 μμ με θέμα: "Νέα δομή του ΝΑΤΟ και εξελίξεις στα Βαλκάνια", σε συνεργασία με το δήμο, την Εθνική Αντίσταση, το Σύλλογο Γυναικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Στ. Ψαραδάκου και το χορευτικό "Ειρήνη".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης διοργανώνει γιορτή για τα παιδιά (με τους συνοδούς τους) με πολύ παιχνίδι, μουσική, χορό, απαγγελίες στις 6.00 μμ στην ισόγεια αίθουσα επαγγελματοβιοτεχνών, κοντά στον Κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ, στην οδό Ικονίου 26 και Καλλιπόλεως στη Ν. Σμύρνη.
  • Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Κερατσινίου, σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο της πόλης, διοργανώνουν αντιρατσιστική εκδήλωση με κεντρικό θέμα: "Γέφυρα Ειρήνης ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία", στις 7.30 μμ στην Πλατεία Λαού. Κεντρικός εισηγητής ο γγ της ΕΕΔΥΕ Θανάσης Παφίλης,ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΝΔΕ και μαθητές του 3ου Λυκείου, η Σωή Σώκου,μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Κοινοτήτων Αλλοδαπών. Επίσης θα γίνει βράβευση έργων ζωγραφικής με αντιρατσιστικό θέμα, των μαθητών της έκτης τάξης από 25 Δημοτικά Σχολεία του Κερατσινίου, ενώ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες, την Αφρική, παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο, ελληνική μουσική και τραγούδια και το χορευτικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων "ΕΙΡΗΝΗ '98", διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ρόλος της στην υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας".

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org