Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παιχνίδια...

Η "Ελευθεροτυπία", παίζοντας το παιχνίδι του εκδότη της στον πόλεμο με τον Σ. Κόκκαλη για τον έλεγχο της ψηφιακής τηλεόρασης, με το χτεσινό της θέμα για το "Ξυστό" και με τίτλο "Προλάβετε το σκάνδαλο κύριε Σημίτη", απευθύνει τα εξής ερωτήματα, ενόψει της ανανέωσης της σύμβασης:

  • Γιατί το δημόσιο δεν προσέφυγε στη διαιτησία μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι η σύμβαση για το "Ξυστό" δεν τηρήθηκε από την "Ιντραλοτ" του Σ. Κόκκαλη
  • Ποιος μπορεί να πει πού πάνε τα χρήματα των διανεμόμενων κερδών, αφού το σύστημα διανομής είναι ανέλεγκτο;
  • Γιατί δεν έχει προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός για να καταρτιστεί νέα σύμβαση;
  • Γιατί δεν επεμβαίνει ο Κ. Σημίτης αφού το θέμα υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του υφυπουργού Οικονομικών που το χειρίζεται.

Ας σημειωθεί ότι όλο το τελευταίο διάστημα η "Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει σχόλια κατά των Σ. Κόκκαλη και του Στ. Ψυχάρη (σ. σ.: τους αποκαλεί "ΚοκαΛίνο" και "ΑγιοΑγύρτη", αντίστοιχα) ενώ το "Βήμα" δημοσιεύει ειρωνικά σχόλια κατά του "Καραγκιοζάκου", χαρακτηρισμός που λέγεται ότι αναφέρεται σε έναν εκ των Φυντανίδη - Βότση της "Ελευθεροτυπίας".

Η κόντρα Τεγόπουλου με τους Κόκκαλη - Ψυχάρη, που αντιμετωπίζονται από την "Ελευθεροτυπία" ως "σύμμαχοι", υποστηρίζεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι στην υπόθεση της ψηφιακής, ο εκδότης του "Βήματος" έχει συμπράξει με τον Κόκκαλη. Ομως, ο ιδιοκτήτης του "Βήματος", ο Χρ. Λαμπράκης, είναι ταυτόχρονα συνεταίρος του εκδότη της "Ελευθεροτυπίας" στο "MEGA" και άρα συνεταίρος του στην ψηφιακή ΝΟVΑ...

Πρόκειται για παιχνίδια σε πολλά ταμπλό; Τίποτα δεν αποκλείεται όταν γίνεται "της διαπλοκής"...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org