Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Αρχή από την Κερασίτσα την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή από την Κερασίτσα του νομού Αρκαδίας, γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή και μάρτυρα της υπόθεσης της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη,που δολοφονήθηκε από το κράτος και παρακράτος, κατ' εντολήν της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων προστατών της ΣΙΑ και ΝΑΤΟ, στις 22 του Μάη του 1963, αρχίζει να ξετυλίγεται το φιλειρηνικό "νήμα" με τις φετινές πορείες σε όλη τη χώρα. Οι αγωνιστές της ειρήνης θα βροντοφωνάξουν "Οχι στην υποτέλεια και την υποταγή", "Ορκος στον Λαμπράκη, χρέος στη ζωή να φύγουν οι βάσεις κι Αμερικανοί", "Οχι άλλο αίμα στα Βαλκάνια".

Ειδικότερα, η πορεία αυτή από την Κερασίτσα στην Τρίπολη έχει καθιερωθεί από το 1982, και αποτελεί την ξεχωριστή απόδοση τιμής στον Λαμπράκη, από την ιδιαίτερη πατρίδα του, ενώ αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για όλη την περιοχή της Πελοποννήσου.

Κερασίτσα - Τρίπολη

Ετσι λοιπόν η Επιτροπή Ειρήνης Τρίπολης διοργανώνει την Κυριακή 10/5 την καθιερωμένη πορεία από την Κερασίτσα προς την Τρίπολη. Στη συγκέντρωση που θα ακολουθήσει στην Τρίπολη στην Πλατεία Αρεως, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ευάγγελος Μαχαίρας,πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Η ΕΕΔΥΕ δρομολογεί πούλμαν για την πορεία της Κερασίτσας. Θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Κάνιγγος στις 10/5 στις 9.00 πμ. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 3844.853, 3844.878.
  • Επίσης, η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου δρομολογεί πούλμαν για την πορεία της Κερασίτσας, στις 10.00 πμ από την Ελευθερίου Βενιζέλου 55, στο Λουτράκι. Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 28.589 και 23.628.

- Στην Αθήνα η μεγάλη Μαραθώνια Πορεία θα γίνει την Κυριακή 17 Μάη, στις 7.30 πμ,από τον Τύμβο του Μαραθώνα στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Αχαϊας διοργανώνει την καθιερωμένη διαδήλωση και πορεία προς την αμερικάνικη βάση του Αραξου την Κυριακή 17 Μάη στις 4.30 μμ.

- Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται την Κυριακή 24 Μάη η μεγάλη φιλειρηνική αντιιμπεριαλιστική πορεία από το Στρατόπεδο "Νταλίπη" στον μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, στο κέντρο της πόλης, στο σημείο που δολοφονήθηκε το Μάη του 1963.

- Στο Ακτιο πραγματοποιείται την Κυριακή 24/5 μεγάλη διαδήλωση έξω από την αμερικάνικη βάση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ