Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
και η Ιονική Τράπεζα

Κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης και η τυφλή προσήλωση στην εξυπηρέτηση του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και στην υπόθεση της ΟΝΕ...

Την πώληση της Ιονικής Τράπεζας στο ιδιωτικό κεφάλαιο ανακοίνωσε και επίσημα χτες η κυβέρνηση, απαντώντας έμπρακτα στις αξιώσεις που πρόβαλλαν όλο το τελευταίο διάστημα τα διάφορα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι "χρηματαγορές", για επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε η παραχώρηση σε ιδιώτες τουλάχιστον 2,5 εκατομμυρίων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Με τον πλέον προκλητικό τρόπο και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των εργαζομένων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την κυβερνητική απόφαση, έκανε χτες λόγο για "ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα", "εντεινόμενο ανταγωνισμό στον τραπεζικό τομέα", και κινήσεις για την αποτροπή του "σκοτεινού μέλλοντος" της Ιονικής. Ο Γ. Παπαντωνίου έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι το ξεπούλημα της Ιονικής γίνεται για να προστατευτούν οι... θέσεις εργασίας στην Τράπεζα, "για κάποιο χρονικό διάστημα".

Η επιλογή ξεπουλήματος της Ιονικής, αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης της κυβέρνησης και δείγμα γραφής προς τους ομοτράπεζούς της στις Βρυξέλλες, για τυφλή προσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου - ντόπιου και ξένου - κεφαλαίου και στην υπόθεση της ΟΝΕ.


ΣΕΛ.  20   -   21

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org