Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΡΚΚ
Απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οι ΗΠΑ προσβλέπουν στην αποσαφήνιση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από το εάν πράγματι ανοίγουν γραφεία της οργάνωσης ΡΚΚ στην Αθήνα. Αυτό δήλωσε χτες, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Λι Μακλίνι.Ολόκληρη η σχετική δήλωση, που αποτελεί νέα, απροκάλυπτη παρέμβαση - πίεση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να υπαγορεύσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές για τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, έχει ως εξής:

"Οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση τόσο της εσωτερικής όσο και της διεθνούς τρομοκρατίας.

Θέλουμε να μάθουμε τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης για το εάν ανοίγουν νέα γραφεία του ΡΚΚ. Θεωρούμε ότι η πολιτική υποστήριξη που προσφέρεται στο ΡΚΚ από μερικά μεμονωμένα μέλη της ελληνικής Βουλής δε συμβαδίζει ούτε με την υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας ούτε με το στόχο της μείωσης της ελληνοτουρκικής έντασης.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσημα χαρακτηρίσει το ΡΚΚ ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση. Το ΡΚΚ κτυπά ανηλεώς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, για να σπείρει τον τρόμο και να προωθήσει τους πολιτικούς του στόχους.

Η συμπάθεια για τους ανθρώπους που το ΡΚΚ βεβαιώνει ότι είναι οπαδοί του, δε θα πρέπει να συγκαλύπτει τον τρομοκρατικό χαρακτήρα της οργάνωσης".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org