Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ιδιωτικοποιείται η ΔΩΔΩΝΗ

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα.

Ο υπουργός είπε ότι η ΔΩΔΩΝΗ (το 60% της οποίας ανήκει στην ΑΤΕ και το υπόλοιπο 40% στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου) έχει ανάγκη από κεφάλαια και από αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος. Και αυτό γιατί, όπως είπε, η Αγροτική Τράπεζα δεν μπορεί να έχει τέτοιες δραστηριότητες.

Ανακοίνωσε δε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι να δοθούν οι μετοχές στην τιμή των 4.800 δρχ. προκειμένου να εισπραχθεί 1 δισ. 600 εκατ. Οσο για το σε ποιους θα δοθούν οι μετοχές, ο Στ. Τζουμάκας ναι μεν ισχυρίστηκε ότι θέση της κυβέρνησης είναι να μη δοθούν στους ιδιώτες, αλλά αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι θα δοθούν ή στους κτηνοτρόφους και τους συνεταιρισμούς τους ή σε άλλους ιδιώτες Ηπειρώτες. Αποσαφηνίζοντας περαιτέρω τη θέση του, είπε ότι εάν δε γίνει δεκτή αυτή η πρόταση, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διαθέσει το 20% των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Ο Απ. Τασούλας ανέφερε ότι τη ΔΩΔΩΝΗ την έχτισαν με τον ιδρώτα τους οι κτηνοτρόφοι, την ίδια στιγμή που η Αγροτική Τράπεζα δε στήριζε την επιχείρηση και έπαιρνε τους τόκους από τα δάνεια που χορηγούσε στους παραγωγούς. Ολοι οι φορείς, τόνισε, ζητάνε να μεταβιβαστούν οι μετοχές στους συνεταιρισμούς σε μία τέτοια τιμή που να μπορούν να την αποκτήσουν, ενώ κάλεσε την ΑΤΕ να στηρίξει πραγματικά τους παραγωγούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος(6/10/2004)
Πολλαπλή αντίσταση στην πολιτική ξεπουλήματος(18/2/2004)
Σχέδιο διάλυσης των συνεταιριστικών ενώσεων Ηπείρου(9/2/2002)
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ(11/10/2001)
Οχι στο ξεπούλημα της "Δωδώνης"(2/5/1998)
Προεκλογικό "ξεπούλημα"(27/8/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org