Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Πρωθυπουργικές θριαμβολογίες

Την εμμονή της κυβέρνησης στο πρόγραμμα σύγκλισης, επαναβεβαίωσε ο Κ.Σημίτης

Στη γνωστή λογική της θριαμβολογίας για τις εξελίξεις στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, κινήθηκε χτες ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, απαντώντας σε σχετικές Ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Βρεττού. Παράλληλα, για μια φορά ακόμα, επιβεβαίωσε την κυβερνητική πολιτική στο πρόγραμμα σύγκλισης χωρίς ταλαντεύσεις.

Οπως χαρακτηριστικά είπε, "η μέχρι σήμερα πορεία έδειξε ότι η κυβέρνησή μας μπορεί να φέρει σε πέρας σημαντικούς στόχους. Δεν είναι τυχαία η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι διεθνείς φορείς στην πολιτική μας και στο μέλλον της οικονομίας μας". Υποστήριξε δε ότι στη ΝΔ βρίσκονται οι ευθύνες για τη μέχρι τώρα καθυστέρηση της Ελλάδας να εκπληρώσει τα κριτήρια σύγκλισης. Επίσης χαρακτήρισε την εναρμόνιση της Ελλάδας με τις επιλογές της ΕΕ και την επιτάχυνση των ρυθμών σύγκλισης ως "ιστορικό βήμα, που χρόνια περίμενε η Ευρώπη", αφού "μας αναγνώρισαν την αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνησή μας προχωρά". Σημείωσε δε ότι το "επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σύγκλισης, θα σταλεί μέσα στο Μάιο στις υπηρεσίες της ΕΕ".

Τέλος, επιχειρώντας για μια φορά ακόμα να δώσει το στίγμα του "αποφασιστικού", τόνισε πως "η πολιτική μας κοιτάει προς τα εμπρός. Το ξέρουμε ότι έχει κόστος. Ομως, το κόστος αυτό είναι μια επένδυση στο μέλλον και η κοινωνία το γνωρίζει".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org