Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο σύνθετος και δύσκολος δρόμος του ενωμένου αγώνα θα κυριαρχήσει

Με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ξεκάθαρη προειδοποίηση πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανεχθεί κανένα κυβερνητικό μέτρο και συνολικά την κυβερνητική πολιτική, η οποία υποτάσσεται στα κριτήρια των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, στο όνομα της ΟΝΕ, έκανε, χτες το μεσημέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στα πλαίσια της ενημέρωσης των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με τα αποτελέσματα του τελευταίου Συμβουλίου Κορυφής - εξερχόμενη του πρωθυπουργικού γραφείου, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπληξη στις δηλώσεις. Εκ μέρους του ΚΚΕ ενημέρωσα για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό, ότι εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε, ούτε να ανεχθούμε κανένα κυβερνητικό μέτρο και συνολικά την κυβερνητική πολιτική, η οποία υποτάσσεται στα κριτήρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των πλουτοκρατών της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, στο όνομα της ΟΝΕ.

Εχουμε άλλα κριτήρια, που, κατά τη γνώμη μας και με τη σιγουριά που έχουμε στο ζήτημα αυτό, είναι κριτήρια που υπηρετούν και το συμφέρον της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης: Κριτήριο για μας είναι το πόσο διευρύνονται και βαθαίνουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, η δημοκρατία στους χώρους δουλιάς, πόσο ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου, αφού αυτός παράγει τον πλούτο της χώρας. Κριτήριο για μας είναι σε ποιον ανήκει, ποιος κάνει κουμάντο στον πλούτο της χώρας. Κριτήριο για μας είναι αν οι διεθνείς διαδικασίες προστατεύουν τα δικαιώματα του κάθε λαού και τα κοινά συμφέροντα των λαών ή προστατεύουν τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών στην Ευρώπη.

Με βάση αυτά τα κριτήρια θα πορευτούμε. Θα στηρίξουμε αγώνες, θα βοηθήσουμε ευρύτερες συσπειρώσεις και συμπαρατάξεις και, κυρίως, θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσει κάτι που ο λαός το ξέρει, απλά πρέπει να το καταλάβει ακόμα περισσότερο: Οτι έχει μεγάλη δύναμη στα χέρια του. Οχι μόνο το όπλο του δίκιου, αλλά το όπλο της ενότητας και μπορεί να νικήσει στην πορεία.

Προειδοποιούμε, επίσης, ότι η λιτότητα, οι θυσίες και τα δράματα τα κοινωνικά δε θα έχουν διάρκεια 540 ημερών, όπως λέει η κυβέρνηση. Αφού περάσουν 540 μέρες και η Ελλάδα ενταχθεί στην ΟΝΕ, τότε η επιδίωξη θα είναι για 540 χρόνια βαρβαρότητας. Βεβαίως, δε θα ζήσουμε έτσι τον επόμενο αιώνα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο σύνθετος και δύσκολος δρόμος του ενωμένου αγώνα θα κυριαρχήσει, γιατί αυτός, όχι μόνον είναι δίκαιος, αλλά, τελικά, απαιτεί και λιγότερες θυσίες".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org