Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9 ΜΑΗ 1945
Μέρα νίκης της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης

Οι ΕΑΜικές αντιστασιακές οργανώσεις γιορτάζουν το Σάββατο 9 Μάη, στις 6.30μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, τη συντριβή του φασισμού

Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης γιορτάζουν την ημέρα αυτή, 9 Μάη, μέρα νίκης κατά του φασισμού σ' όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σαν ημέρα της Ελληνικής Εθνικής αντίστασης.

Είναι η μέρα, για την οποία ο ελληνικός λαός πάλεψε ηρωικά ενάντια στους επιδρομείς Ιταλο - Γερμανο - Βούλγαρους. Είναι μέρα δικαίωσης των αγώνων του λαού μας, ο οποίος μέσα από τις οργανώσεις του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές πάλεψε ηρωικά και έδωσε πάνω από 600 μάχες. Προκάλεσε σοβαρές απώλειες στους επιδρομείς. Καθήλωσε στη χώρα μας 12 φασιστικές μεραρχίες και έτσι ενεργά βοήθησε στη Νίκη κατά του φασισμού.

Μόνο άνθρωποι και λαοί που δεν έζησαν ή δε μελέτησαν τους αγώνες και τις θυσίες, έμψυχες και υλικές, της ανθρωπότητας κατά του φασισμού, μπορούν να ξεχάσουν και να μη γιορτάσουν τη μέρα αυτής της Νίκης.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καταγγέλλουν την προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που επιδιώκουν να μειώσουν τη σημασία της Νίκης αυτής, μετονομάζοντας την 9 Μάη, σαν ημέρα της Ενωμένης Ευρώπης.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες, όλους τους αγωνιστές να πάρουν μέρος στο γιορτασμό της ημέρας της Εθνικής Αντίστασης που θα γίνει στο Πεδίο του Αρεως (Αγαλμα Αθήνας), στις 9 Μάη, στις 6.30 το βράδυ.

  • Την 53η επέτειο της Νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό θα γιορτάσουν οι αντιστασιακές οργανώσεις της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης το Σάββατο, 9 Μάη, στις 9 το πρωί, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org