Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ
Ψηφίστηκε μόνο από τους κυβερνητικούς

Με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών ψηφίστηκε χτες επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για τη δασοπυρόσβεση. Συνολικά ψήφισαν 256 βουλευτές, εκ των οποίων 136 υπέρ και 120 κατά, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται πλέον στα άρθρα του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταψηφίσει το νομοσχέδιο, καταγγέλλοντας συνάμα τη συνολική πολιτική δασοπροστασίας της κυβέρνησης, ενώ πρότεινε την ίδρυση Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας.

  • Με πανομοιότυπες τροπολογίες που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 5 της Νέας Δημοκρατίας, ζητούν τη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο για τους Αθλητικούς Συλλόγους του Αρη και του ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι οι ομάδες επιβαρύνθηκαν "εξαιτίας και του υπερβολικού συστήματος προσαυξήσεων που υπάρχει". Στις τροπολογίες επισημαίνεται ότι παρόμοιες ρυθμίσεις έχουν γίνει για την ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την Τράπεζα Κρήτης. Συγκεκριμένα, ζητείται η παραγραφή των επιβαρύνσεων και η αποπληρωμή σε 120 μηνιαίες δόσεις.
Ακρόαση φορέων

Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η εξέταση του νομοσχεδίου του υπουργείου Γεωργίας με το οποίο διαλύονται μία σειρά οργανισμοί που στον ένα ή τον άλλο βαθμό στήριζαν τον Ελληνα αγρότη και ιδρύεται η "τράπεζα γης", με προφανή στόχο το μοίρασμά της στα μεγάλα συμφέροντα. Οι συνέπειες όλων των παραπάνω θα είναι μοιραίες για τους μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι θα στερηθούν την τεχνική υποστήριξη των οργανισμών.

Οι σύλλογοι των υπαλλήλων των καταργούμενων οργανισμών (Βάμβακος και Καπνού) κατήγγειλαν ότι με τη διάλυση των εν λόγω οργανισμών θα δημιουργηθεί τεράστιο κενό, ενώ στηλίτευσαν και το γεγονός ότι η σύνταξη του νομοσχεδίου έγινε χωρίς να προηγηθεί ο παραμικρός διάλογος με τους εργαζόμενους. Επίσης κατήγγειλαν ότι θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και στα εργασιακά τους θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ