Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
"Προχωράτε, σας στηρίζουμε"!

Τη διαβεβαίωση ότι το κόμμα του στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση απέναντι στις Βρυξέλλες, έδωσε ο Κ. Καραμανλής στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησής τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμανε στον Κ. Σημίτη ότι οι ρυθμοί προώθησης των κυβερνητικών επιλογών, ιδιαίτερα των αποκρατικοποιήσεων, δεν είναι ικανοποιητικοί και, αν συνεχιστούν έτσι, δε θα προλάβει η χώρα την ένταξη στο ΕΥΡΩ. Από την πλευρά του, ο Κ. Σημίτης παραδέχτηκε ότι οι ρυθμοί είναι αργοί, αλλά δικαιολογήθηκε ότι δεν είναι έτοιμη η "κοινή γνώμη" και δεν υπάρχει η αναγκαία κοινωνική συναίνεση στις διαρθρωτικές αλλαγές. Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του υπενθύμισε τη στάση του κόμματός του, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση που δε λαϊκίζει και προσφέρει πολιτική κάλυψη και συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κ. Καραμανλής επιδόθηκε σε κινδυνολογία και καταστροφολογία, όπως ότι συνιστά "εθνική υποβάθμιση" η μη ένταξη της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ, ότι "κινδυνεύει να μείνει στο περιθώριο", ακριβώς για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι χρειάζεται να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης στην κατεύθυνση των σκληρών νεοφιλελεύθερων προτάσεων του κόμματός του. Επανέλαβε την ανάγκη για "ευρύ πρόγραμμα" αποκρατικοποιήσεων, βαθιά μεταρρύθμιση στον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο, "περιστολή της δημόσιας σπατάλης", "εμπροσθοβαρή αναπτυξιακή πολιτική", εννοώντας την ολόπλευρη ενίσχυση του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org