Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Διαπραγματεύσεις για τα "πανωπροίκια"

Πέντε με δέκα δισ. δρχ., από τα "πανωπροίκια" συνολικού ύψους 60 δισ. δρχ. περίπου που ζητούν οι εργολάβοι του μετρό, είναι διατεθειμένη να πληρώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της νέας αυτής οικονομικής διαφοράς δεν έχουν λήξει ακόμη.Οπως είναι γνωστό, η διαφορά προέκυψε σαν αποτέλεσμα των νέων καθυστερήσεων στην πορεία του έργου, εξαιτίας της εμπλοκής του πρώτου "μετροπόντικα" στην πλατεία Καραϊσκάκη, των αρχαιολογικών ανασκαφών και λόγω αλλαγής ορισμένων μελετών και σχεδίων. Η κοινοπραξία των εργολάβων ρίχνει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην πλευρά του δημοσίου και ζητά για έργα επιτάχυνσης 45 δισ. δρχ., που μαζί με άλλες παράλληλες εργασίες θα στοιχίσουν περίπου 60 δισ. δρχ., λίγο λιγότερα, δηλαδή από όσα έβαλαν στην τσέπη τους πέρσι μέσω της σκανδαλώδους συμπληρωματικής σύμβασης.

Η πλευρά του δημοσίου, προς το παρόν, δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για το πρόβλημα της εμπλοκής του "μετροπόντικα", ενώ, αντίθετα, φέρεται να αποδέχεται άλλες καθυστερήσεις, όπως αυτές που προέκυψαν από τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τις αλλαγές των σχεδίων. Πάντως, και αίσιο τέλος να έχουν οι διαπραγματεύσεις ο "μετροπόντικας" δεν πρόκειται να "ξεκολλήσει" και να πιάσει δουλιά πριν περάσουν τρεις έως πέντε μήνες!

Στο μεταξύ η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δείξει ότι όλα πάνε καλά διοργανώνει σήμερα το πρωί μία ακόμη "φιέστα" στο εργοτάξιο του μετρό στον Ευαγγελισμό με την ευκαιρία της άφιξης εκεί του δεύτερου "μετροπόντικα", που προς το παρόν διανοίγει τη σήραγγα της γραμμής Πεντάγωνο - Κεραμεικός χωρίς προβλήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ