Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδείες του Στρ. Κόρακα σε Λέσβο και Λήμνο

Περιοδεία από 2 έως 5 Φλεβάρη πραγματοποίησε στα χωριά Τρυγώνας, Πλαγιά, Πλωμάρι, Αρίσβη, Παράκολα, Κεράμι, Λισβέρι, Βασιλικά, Πολύχνιτο και Βρίσα της Λέσβου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.Στις 3/2 έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του Αθλητικού Ομίλου "Αρισβαίας" και στην απονομή βραβείων.

Χτες περιόδευσε στην αγορά της Μύρινας και επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, όπου συζήτησε τη δίωξη που διέταξε ο εισαγγελέας κατά των μελών του Σωματείου Παράκτιων Αλιέων Λήμνου, γιατί πριν δύο μήνες με απόφαση της ομοσπονδίας τους και έπειτα από προειδοποίηση 10 ημερών έκλεισαν το λιμάνι σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των εξοντωτικών για τον κλάδο τους μέτρων της ΕΕ και της κυβέρνησης. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους ψαράδες και τη διαμαρτυρία του για τη δίωξη. Το βράδυ περιόδευσε στα χωριά Μούδρο, Ατσική, Αγ. Δημήτριο και Κάσπακα. Με σύντομες ομιλίες ανέπτυξε και συζήτησε με τους κατοίκους τις θέσεις του ΚΚΕ για το τελευταίο επεισόδιο στις βραχονησίδες Ιμια, την αμυντική και εξωτερική πολιτική και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ ήταν εμφανής, ενώ διάχυτη ήταν η αγανάκτηση του κόσμου για τη στάση των υποτιθέμενων συμμάχων μας (ΗΠΑ ΝΑΤΟ, ΕΕ).

Αγανάκτηση επίσης επικρατεί στον κτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου, αλλά και της Λήμνου, για τη ληστεία του ιδρώτα τους με την αρπαγή του πρόβειου γάλακτος με 140 και 170 δραχμές αντίστοιχα. Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει αυτή τη ληστεία, τους διαβεβαίωσε ο Στρ. Κόρακας και τους κάλεσε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αγωνιστούν για την προστασία του μόχθου τους από την επίθεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ