Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παράνομη ανάθεση στη ΣΕΛΜΟ

Ο Στ. Λογοθέτης επιχείρησε να περάσει νέα απόφαση ανάθεσης της διαχείρισης και λειτουργίας των "ελεγχόμενων χώρων στάθμευσης" στην εταιρία ΣΕΛΜΟ, γιατί η νομαρχία έκρινε άκυρες όλες τις προηγούμενες

Παράνομα συνεχίζει να εισπράττει χρήματα και να μοιράζει κλήσεις η ΣΕΛΜΟ στον Πειραιά; Ετσι φαίνεται, καθώς τα αρμόδια όργανα της Νομαρχίας Πειραιά (Επιτροπή του άρθρου 18) έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, καταστήσει άκυρες όλες τις αποφάσεις του δήμου για ανάθεση της λειτουργίας και διαχείρισης των δημοτικών χώρων στάθμευσης στην εν λόγω ιδιωτική εταιρία.

Πρόσφατα μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απορρίφθηκε από τη Νομαρχία και η τελευταία κατά σειρά ένσταση του Δήμου Πειραιά, όσον αφορά στο "δικαίωμά" του να αναθέτει σε ιδιωτικό φορέα τη λειτουργία των "ελεγχόμενων χώρων στάθμευσης", όμως η ΣΕΛΜΟ δεν έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της.

Η προσπάθεια, στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, του δημάρχου Στ. Λογοθέτη να περάσει νέα απόφαση ανάθεσης της διαχείρισης και λειτουργίας της στάθμευσης στην εταιρία ΣΕΛΜΟ, επιβεβαιώνει έμμεσα τις πληροφορίες που θέλουν και τους δύο να είναι παράνομοι, μια και η εταιρία φαίνεται να λειτουργεί με άκυρες πλέον αποφάσεις, ενώ ο δήμαρχος συνεχίζει να επιτρέπει και να εγκρίνει τη δραστηριότητά της!

Το θέμα πάντως αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από την ημερήσια διάταξη, καθώς ο Στ. Λογοθέτης δε θα συγκέντρωνε τις ψήφους που χρειαζόταν ώστε να νομιμοποιήσει τη νέα απόφαση. Επιχείρησε ωστόσο και κατόρθωσε να συστήσει "διαπαραταξιακή επιτροπή", η οποία αφού ερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να παραμείνει σε ιδιωτικά χέρια η ελεγχόμενη στάθμευση, αναμένεται να επανεισηγηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σ' αυτήν εκτός της παράταξης Λογοθέτη, συμμετέχουν και τρεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, των Χ. Κεφάλα,Γ. Παπασπύρου και Χ. Αγραπίδη.Στην επιτροπή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης της Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", καθώς "δε σκοπεύουν να νομιμοποιήσουν με αυτό τον τρόπο οποιαδήποτε συζήτηση για ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών ή αρμοδιοτήτων".

Να σημειώσουμε ότι την "υπόθεση ΣΕΛΜΟ" και γενικότερα τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών έχουν καταγγείλει κατά το παρελθόν τόσο οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά όσο και η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Μάλιστα, σε πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων προς το δήμαρχο Πειραιά, με ημερομηνία 22 Γενάρη '96, που είχε αποκαλύψει ο "Ρ", σημειωνόταν ότι "στη συνεργασία του δήμου με τη ΣΕΛΜΟ καταστρατηγήθηκαν τα πάντα".

"Οχι μόνο δεν περιορίστηκε σε όσα προβλεπόταν στη σχετική σύμβαση, αλλά έχει γεμίσει τον Πειραιά με προσωπικό της, τόσο ώστε αφήνει ανενεργή και παροπλισμένη τη Δημοτική Αστυνομία", τόνιζαν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις από κοινού με την ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο επιχειρήθηκε να δικαιολογηθούν μερικά από τα ποσά που κυκλοφόρησαν στην υπόθεση του λούνα παρκ του Μικρολίμανου, η οποία ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές του Πειραιά. "Είναι στοιχεία για μικρά παιδιά όσα επικαλείται η Δημοτική Αρχή, που επιτείνουν αντί να λύνουν τα ερωτηματικά για όσα έγιναν όλο αυτό τον καιρό", κατήγγειλε ο Π. Σαλπέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ