Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
"Αστεγα" τέσσερα δημοτικά σχολεία

Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ στους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών

Η έλλειψη ιδιόκτητων αιθουσών διδασκαλίας στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καισαριανής έχει ως αποτέλεσμα τα τέσσερα από τα επτά Δημοτικά Σχολεία του δήμου να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στέγασης. Την επίλυση αυτών των προβλημάτων με την ανέγερση των απαιτούμενων σχολικών κτιρίων ζητά το ΚΚΕ με ερωτήσεις βουλευτών του προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Καισαριανής υπάρχουν επτά δημοτικά σχολεία με 1.450 περίπου μαθητές. Ολα λειτουργούν πρωί εκτός από το 4ο Δημοτικό που συστεγάζεται με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στο Παγκράτι και λειτουργεί σε διπλή βάρδια, παρ' όλο που έχει ήδη βρεθεί οι χώρος για να χτιστεί το κτίριο όπου θα στεγαστεί. Πρόκειται για το παλιό νηματουργείο Λυμπερόπουλου στην οδό Χίου, το οποίο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής έχει απαλλοτριωθεί και έχει ονοματιστεί, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η κατεδάφιση, ούτε οι μελέτες για την ανέγερση το 10δεκαθέσιου σχολείου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Δ. Κουμπούρης καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν γιατί δεν προχωρούν με ταχύτερους ρυθμούς οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του εργοστασίου, πότε θα γίνουν οι μελέτες για την κατασκευή του σχολικού κτιρίου και ποιο χρονοδιάγραμμα υπάρχει για την προκήρυξη διαγωνισμού ανέγερσης του σχολικού κτιρίου.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όμως και οι μαθητές του 3ου και του 6ου Δημοτικού τα οποία συστεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, σε κτίσμα που έγινε μέσα σε αύλειο χώρο. Μάλιστα, δύο τάξεις λειτουργούν στα υπόγεια, ενώ για τα δύο σχολεία δεν υπάρχουν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ούτε κυλικείο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Γερ. Αραβανής ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να ικανοποιήσουν το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Ενωσης για την πρόσθεση αιθουσών σε δεύτερο όροφο και την κατασκευή αιθουσών, ώστε να σταματήσουν να λειτουργούν στο υπόγειο τάξεις και να μετατραπούν σε γυμναστήρια.

Η έλλειψη αιθουσών έχει ως αποτέλεσμα το 5ο Δημοτικό Καισαριανής που είναι οργανικά εξαθέσιο, να λειτουργεί σήμερα σαν διθέσιο, μόνο με την 4η και 5η τάξη. Στο 5ο Δημοτικό δε λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και δημιουργικής απασχόλησης και συστεγάζεται με το 1ο Δημοτικό το οποίο είναι δεκαθέσιο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Γερ. Αραβανής καλούν τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών να απαντήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του 5ου Δημοτικού και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τον ΟΣΚ, ώστε να βρεθεί χώρος ανέγερσης νέου κτιρίου για να στεγαστεί το 5ο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ