Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Αναλάβετε τις ευθύνες σας! "

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για την απαράδεκτη στάση του δημάρχου της πόλης απέναντι στα οξυμένα προβλήματα των σχολείων

Προ των ευθυνών τους για τη στάση του δημάρχου Πειραιά απέναντι στα προβλήματα των σχολείων, φέρνει με επιστολή της προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία θέτει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη ροή των κονδυλίων του δήμου που αφορούν τα σχολεία της πόλης. Χαρακτηρίζει "ανεπίτρεπτη" την αντιμετώπιση που είχαν πρόσφατα από τον δήμαρχο τα προβλήματα του 4ου Εσπερινού ΤΕΛ Καμινίων και της "Ραλλείου". "Στις 17 Γενάρη 1996, όταν οι μαθητές του 4ου ΤΕΛ, οι καθηγητές, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά πήγαν στο Δ Δημοτικό Διαμέρισμα Πειραιά για να απαιτήσουν να μπουν τζάμια στο σχολείο τους και να λειτουργήσει η θέρμανση, ο δήμαρχος Λογοθέτης μας κάλεσε να πάμε στο γραφείο του "για να μας κοροϊδέψει άλλη μια φορά"", τονίζει η Ομοσπονδία και συμπληρώνει: "Στις κινητοποιήσεις που έκαναν οι μαθήτριες της "Ραλλείου", ζητώντας να βρεθεί ένα σχολείο για να κάνουν το μάθημά τους (το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο), ο δήμαρχος αποκάλεσε τις μαθήτριες "αλήτισσες" και έδιωξε από το γραφείο του τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά, μη σεβόμενος τα συνδικαλιστικά όργανα".

Η Ομοσπονδία των γονέων καλεί τους δημοτικούς συμβούλους του Πειραιά να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη στάση του δημάρχου και για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία του Πειραιά. Ζητά να ενημερωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αν μοιράζονται τα αντίστοιχα κονδύλια που παίρνει ο δήμος για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και αν αυτά αναλογούν στο 8% του προϋπολογισμού του δήμου, όπως ορίζει η νομοθεσία περί δήμων και κοινοτήτων. Επίσης, πόσα χρήματα χρωστά ο δήμος στις σχολικές επιτροπές από τα κονδύλια των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, πότε θα εξοφληθούν τα παλιά χρέη, πόσα χρήματα προϋπολογίστηκαν στο δήμο για έργα σε σχολεία και πόσα τελικά δόθηκαν.

Παράλληλα, ρωτούν γιατί η κατανομή των λειτουργικών δαπανών για την τρίτη δόση του 1995, αν και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Νοέμβρη, δίνεται με ευθύνη του αντιδημάρχου Γκερλέ, όχι ως τρίτη δόση του '95, αλλά για να εξοφληθούν παλιές οφειλές, και τέλος, πού πήγαν τα κονδύλια που πάρθηκαν από τον ΟΣΚ, για επισκευές των σχολείων, όταν το σύνολο των σχολείων αντιμετωπίζει προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ