Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΣΕΒΕΕ
Θίγει τους ασφαλισμένους

Την πλήρη αντίθεσή της με την πολιτική περικοπής φαρμάκων που εξήγγειλε η κυβέρνηση εκφράζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.

Η πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων στον τομέα του φαρμάκου, τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ, έχει φέρει τα πράγματα σε αδιέξοδο, αφού ο τομέας έγινε πεδίο απομύζησης αμύθητων ποσών από τους φαρμακοβιομήχανους και τους εισαγωγείς φαρμάκων σε βάρος των ταμείων και των ασφαλισμένων. Η αποδυνάμωση του ΕΟΦ, συνεχίζει η ΓΣΕΒΕΕ, οι ανύπαρκτοι έλεγχοι στις τιμές και η σήψη στις προμήθειες και τις συνταγογραφήσεις είναι ζητήματα που καλούνται σήμερα να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

Η θέση της Συνομοσπονδίας όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση είναι να μη γίνει καμία περικοπή σε κανένα φάρμακο, που θα λείψει από ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Ενώ, παράλληλα, τονίζει ότι "μια αυστηρή πολιτική ελέγχου στις τιμές, τις προμήθειες και τις συνταγογραφήσεις, είναι ικανή να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ταμείων και να μειώσει τις τιμές στα φάρμακα". Και καταλήγει: "Η περικοπή των φαρμάκων δε θίγει τα συμφέροντα των εταιριών που λυμαίνονται το χώρο, αλλά τους ίδιους τους ασφαλισμένους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ