Τρίτη 20 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΩΝ
Κάλεσμα αντίστασης στη "νέα τάξη"

Κάλεσμα για αντίσταση στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της "νέας τάξης" απευθύνουν, με το ψήφισμα που ενέκριναν στο Πεδίον του Αρεως, οι χιλιάδες ειρηνοδρόμοι. Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

"Εμείς οι οδοιπόροι της ειρήνης που βαδίσαμε από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, εμείς που συγκεντρωθήκαμε στο Πεδίον του Αρεως, υποδεχόμενοι τη Μαραθώνια Πορεία, εκφράζοντας τη θέληση να αγωνιστούμε κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων που προωθούν οι ιμπεριαλιστικές χώρες στην περιοχή και τον κόσμο ολόκληρο με επεμβάσεις, εντάσεις, υποδαύλιση εθνικών, θρησκευτικών και άλλων διαφορών.

Διαπιστώνουμε ότι:

- Η ειρήνη και η ασφάλεια κινδυνεύει από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, που θέλουν να υποδουλώσουν τους λαούς και να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ετσι, ο κόσμος γίνεται λιγότερο ασφαλής, οι λαοί φτωχότεροι, οι κοινωνικές κατακτήσεις ανατρέπονται, η φτώχεια, η δυστυχία παίρνουν δραματικές διαστάσεις, όχι μόνο στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά και στις αναπτυγμένες.

- Τα Βαλκάνια πλήρωσαν και πληρώνουν με αίμα τη Νέα Τάξη και τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ. Με την τρομοκρατία των ΝΑΤΟικών όπλων και τη Συνθήκη του Ντέιτον, η Βοσνία οδηγήθηκε σε ΝΑΤΟική κατοχή. Η ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση που επιχειρείται στην Αλβανία, κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου, προειδοποιεί τους λαούς για τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να έχει η ασύδοτη και τρομοκρατική δράση του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών.

- Η ελληνική κυβέρνηση, ευθυγραμμισμένη στις εντολές του ΝΑΤΟ, έστειλε ένα τάγμα στρατιωτών στην Αλβανία, γίνεται συνυπεύθυνη σε ένα σχεδιαζόμενο έγκλημα, που έχει στόχο να διατηρήσει δικτατορικά καθεστώτα τύπου Μπερίσα και να εδραιώσει τη ΝΑΤΟική κυριαρχία.

- Ο ΟΗΕ έχει ξεφύγει από την πραγματική του αποστολή, που είναι η υπεράσπιση της ειρήνης και του Διεθνούς Δικαίου και μετατρέπεται σε όργανο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

- Η Κύπρος και το Αιγαίο οδηγούνται στη διχοτόμηση για να εδραιωθεί η διαιτησία και η επικυριαχία των ΗΠΑ στο νησί και του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Βορείου Αφρικής.

- Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προωθημένη ΝΑΤΟική βάση με τα στρατηγεία της Λάρισας, τη λειτουργία του Ακτιου, του Πεδίου Βολής Κρήτης και την παρουσία πυρηνικών βομβών στον Αραξο.

- Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει 4 τρισ. δραχμές για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που υπηρετεί τις ΝΑΤΟικές επιθετικές ανάγκες στην περιοχή και υλοποιείται με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, σε έναν κόσμο της αδικίας και του παραλογισμού, ο φιλειρηνικός και αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του λαού μας και όλων των λαών είναι η μοναδική απάντηση.Στο μεγάλο δίλημμα της εποχής μας, υποταγή στη βαρβαρότητα ή αντίσταση και ανατροπή της,καλείται να απαντήσει καθένας που "θέλει να ονομάζεται άνθρωπος".

Από αυτήν τη φιλειρηνική συγκέντρωση στέλνουμε το μήνυμα στο λαό και τη νεολαία. Το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα κατά την απανθρωπιάς και της βαρβαρότητας της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους αγωνιζόμενους λαούς, τα φιλειρηνικά κινήματα και καλούμε όλους σε ένα αγωνιστικό προσκλητήριο για:

- Αντίσταση στη νέα τάξη

- Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

- Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αλβανία

- Να αποκρουστούν τα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου

- Να μην εγκατασταθούν ΝΑΤΟικά στρατηγεία και Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης στη χώρα μας

- Να διαλυθούν οι στρατιωτικοί συνασπισμοί ΝΑΤΟ, ΔΕΕ και άλλοι

- Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα

- Να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά

- Να επιστρέψουν αμέσως οι Ελληνες στρατιώτες από την Αλβανία και τη Βοσνία

- Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αποστρατικοποιημένη.

- Να σταματήσουν τα εμπάργκο κατά Κούβας, Λιβύης, Ιράκ

- Ειρήνη, φιλία, ισότιμη συνεργασία".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ